Mladý muž pobodal v Sydney večer 59-ročného neznámeho

NETKY.SK • 11 September 2016, 12:27 • 2 min
Mladý muž pobodal v Sydney večer 59-ročného neznámeho

SYDNEY - Zo spáchania teroristického útoku a z pokusu o zabitie obvinili v austrálskom Sydney 22-ročného muža, ktorý údajne pobodal večer v parku muža, ktorého nepoznal a zaútočil aj na policajta.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes tamojšia polícia, informovala tlačová agentúra DPA.

 

K incidentu došlo v Minto, severovýchodnom predmestí Sydney. Počas večernej prechádzky bol viacnásobne pobodaný 59-ročný muž, útok prežil a bol hospitalizovaný v kritickom stave.

 

Keď na miesto dorazil policajt, útočník sa údajne pokúsil bodnúť veľkým nožom aj jeho.

 

Austrálsky protiteroristický tím obvinil mladého muža zo spáchania teroristického činu a z pokusu o zabitie. V prípade uznania viny mu hrozí až doživotný trest.

 

Polícia uviedla, že obeť a útočník sa nepoznali.

 

Vo štvrtok zatkli v Sydney pred budovou Opery 18-ročného mladíka s dvoma kanistrami paliva, ktorý údajne povedal bezpečnostným pracovníkom, že dostal od Islamského štátu príkaz na útok.

 

Vyšetrovatelia ho obvinili z pokusu zničiť cudzí majetok, ale sudca, pred ktorého v piatok predstúpil, nariadil jeho vyšetrenie psychiatrom.

 

Podľa agentúry AP extrémistický Islamský štát pred niekoľkými dňami vyzval svojich stúpencov k útokom na Austrálčanov na slávnych miestach ako je napríklad budova Opery v Sydney a je jedno či pobodaním, streľbou, jedom alebo nárazom auta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies