Mladý migrant si založil firmu a už dnes sa môže chváliť státisícovými obratmi

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 07:34 • 2 min
Mladý migrant si založil firmu a už dnes sa môže chváliť státisícovými obratmi

LOS ANGELES – Mladý iba 20-ročný Albánec, Morris Laloshi, ktorý emigroval do Spojených štátov amerických aj s celou svojou rodinou, sa vymyká všetkým stereotypom.

slovakia

left justify in out

Po príchode do Ameriky si založil firmu a stal sa z neho veľmi úspešný mladý podnikateľ, ktorý dnes zarába v niekoľkých státisícoch. Jeho podnikanie spočíva v tom, že svojim zákazníkom, ktorých má úž po celých štátoch pomáha zlepšovať návštevnosť ich webových stránok. Tento mladík sa narodil v Albánsku.

 

V roku 2010 sa s celou rodinou presťahoval do USA. Jeho otec predal všetko, len preto, aby sa mohli presunúť za lepším životom. Po príchode do krajiny Morrisov otec začal podnikať a založil si upratovaciu službu, syn sa mu snažil pomôcť a tak mu založil webovú stránku. "Myslel som si, že keď mu vytvorím stránku, zákazníci začnú chodiť. Neprišiel však nikto. Začínal som byť frustrovaný," hovorí Morris.

 

Začal si zisťovať informácie ako dostať klientov na stránku, a narazil na dôležitú úlohu v dnešnom biznise, SEO, teda Search Engine Optimization. Je to súbor postupov, ktorý vedie k zvýšenej návštevnosti webovej stránky. Po tom, čo si poriadne naštudoval Know-how, zákazníkov začalo rapídne pribúdať. S webovými stránkami začal pomáhať aj známym.

 

Nikdy by ho ani vo sne nenapadlo, že ho to môže niekedy živiť, keď mu prišla ponuka k tvorbe SEO pre webové stránky, za ponúkaných 500 USD. Založil si firmu SEO Gyus Inc a úspešne rozbehol svoje podnikanie. Dnes firma vygeneruje slušné obraty a z mladíka sa stal úspešný podnikateľ a to iba v 20-tich rokoch.

 

"Moji rodičia opustili všetko, aby ma dostali do krajiny, kde ma nič neobmedzuje. Ani môj status imigranta ma neobmedzuje v tom, čo robím najradšej- zarábať peniaze a starať sa o ľudí, ktorých milujem," tvrdí mladík.

 

Aký je jeho recept na úspech? "Musíte sa odovzdať. Keď som založil firmu, tak som sa jej odovzdal. Nerobil som nič iné, venoval som sa len budovaniu firmy. Nezáleží na tom, čo robíte, ak sa plne neodovzdáte, tak to ani nerobte," radí Morris.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona