Mladý kickboxer skončil s vážnym zranením v nemocnici

NETKY.SK • 19 Október 2015, 08:20 • 2 min
Mladý kickboxer skončil s vážnym zranením v nemocnici

TRNAVA - S vážnym zranením hlavy skončil v nemocnici mladý športovec, ktorý sa v sobotu zúčastnil Slovenského pohára v kickboxe v Trnave. Podľa Andreja Mičianika z Centra bojových športov v Trnave úraz utrpel počas zápasu v kategórii do 18 rokov v light kontakte, čo je ľahšia forma kickboxu.

slovakia

left justify in out

"Chlapec upadol do kómy po bežnej výmene úderov, aj rozhodcovia usúdili, že nešlo v tomto prípade o nič tvrdé. Okamžite mu poskytli prvú pomoc lekári zo záchranky, ktorá ho previezla do nemocnice v Trnave a odtiaľ ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Bratislave,“ povedal Mičianik. Následné vyšetrenia podľa neho ukázali, že Denis z bratislavského klubu kickboxu mal pravdepodobne už dávnejšie nejaký úraz, ktorý prispel k jeho sobotnému kolapsu. Mladého športovca by mali v nedeľu operovať a v pondelok preberať z umelého spánku.

 

Ťažké úrazy sa v kontaktných bojových športoch stávajú podľa Mičianika len výnimočne. Bežné sú skôr natrhnuté obočia alebo podobné ľahké zranenia. Mičianik zdôraznil, že v prípade Denisa išlo o zranenie počas športového zápasu bez akéhokoľvek úmyslu. Polícia v tomto prípade podľa jej trnavskej hovorkyne Martiny Kredatusovej neeviduje žiadne oznámenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona