Mladý jazdec Gonda vyhral preteky European F3 Open

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 12:08 • 2 min
Mladý jazdec Gonda vyhral preteky European F3 Open

ALGARVE - Slovenský motoristický jazdec Richard Gonda vo farbách španielskeho tímu Drivex vyhral pohárové hodnotenie triedy F308 na okruhu Algarve v rámci seriálu European F3 Open. Talentovaný Banskobystričan bol najrýchlejší už v kvalifikácii. V samotných pretekoch dobre odštartoval a dokonca v priamych súbojoch zdolal niekoľko novších monopostov F312.

slovakia

left justify in out

Pred koncom pretekov už síce cítil opotrebovanie pneumatík, no formulu naďalej skvele ovládal a dokonca zlepšil svoje časy na jedno kolo. Napokon preťal cieľovú čiaru na 9. mieste celkového poradia a bol suverénne najlepší v hodnotení F308. V tomto seriáli dosiahol po druhý raz na stupne víťazov, v predchádzajúcom kole na francúzskom polygóne Paul Ricard na konci apríla bol v tejto kategórii na treťom mieste. "Stále len spoznávam tento okruh, mám nevýhodu v porovnaní so súpermi, ktorí tu tento týždeň testovali. Dosiahli sme fantastický výsledok, veď náš rozpočet je oproti iným značne poddimenzovaný. Ďakujem celému tímu Drivex so šéfom Miguelom Castrom za túto príležitosť. Som šťastný, že sa mi podarilo vyhrať preteky na takejto úrovni ako vôbec prvému jazdcovi zo Slovenska. Na nedeľňajšiu druhú jazdu sa veľmi teším, chcem opäť útočiť na prvenstvo," povedal 19-ročný Gonda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies