Mladý farmár zachránil z ohnivého pekla roztomilé mláďa klokana

NETKY.SK • 9 Január 2020, 07:34 • 2 min
Mladý farmár zachránil z ohnivého pekla roztomilé mláďa klokana

Ničivé požiare, ktoré v súčasnej dobe sužujú Austráliu, znamenajú mimoriadne nebezpečenstvo aj pre tamojšiu faunu.

slovakia

left justify in out

 

Šťastie malo klokanie mláďa, ktoré bolo uväznené v lese medzi plameňmi. Záchrana našťastie prišla včas.

 

Dostali ho z najhoršieho

Dvadsaťštyriročný farmár Sam McGlone, rovnako ako mnoho ďalších obyvateľov, pomáha bojovať s rozsiahlymi požiarmi v Novom Južnom Walese. Keď druhého januára hasil v lese blízko Braidwood, kde sám žije, všimol si medzi plameňmi mláďatá klokana.

 

Ten bol celý od popola a pravdepodobne by bez ľudskej pomoci uhynul ako stovky tisíc iných zvierat v ohnivom pekle. Hoci bol klokan evidentne vydesený, provizórna sprcha a príjem tekutín ho dostali z najhoršieho.

 

McGlone zviera zabalil do uteráka a roztomilé mláďa neskôr odovzdal záchrannej stanici, ktorá sa o nájdená zvieratá stará.

 

Náročné dni obyvateľov

"Bol to náročný deň. Trvá to už strašne dlho. Veľa toho nenaspím, musíme každú noc kontrolovať, či nám nehorí dom," opisuje nešťastie farmár.

 

"Už sme veľa domovov zachránili, ale stále s plameňmi musíme bojovať. Že sme zachránili mláďa klokana, je skvelé. Teraz je v poriadku a zdá sa, že je v dobrej kondícii," dodal McGlone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies