Mladý brankár Ravas padol do oka koučovi Bostonu United

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 14:25 • 2 min
Mladý brankár Ravas padol do oka koučovi Bostonu United

BOSTON - Talentovaný dorastenecký slovenský futbalový brankár Henrich Ravas, ktorý je od roku 2014 kmeňovým hráčom klubu anglickej III. ligy Peterborough United, zaujal trénera účastníka nižšej miestnej súťaže (National League North) Boston United Dennisa Greena.

slovakia

left justify in out

Čoskoro 18-ročný štíhly gólman sa predstavil v drese druhého spomenutého tímu v sobotnom pohárovom stretnutí s Lincoln City. Boston síce v rozstrele zo značky pokutového kopu podľahol 1:4, ale odchovanec Spartaka Myjava predviedol spoľahlivý výkon i jeden bravúrny zákrok.

 

Koučovi Greenovi pripomenul poľského strážcu troch žrdí Maxa Stryjeka, ktorý v Bostone v minulej sezóne na hosťovaní z prvoligového Sunderlandu v tucte vystúpení neprehral. "Je ako Max. Bláznivý Slovák. V uplynulom ročníku sme mali šialeného Poliaka. Je vysoký 193 cm a pred bránkou operuje výstredne. Páči sa mi, že sa nebojí riskovať. Párkrát vybehol z pokutového územia a vyčistil situáciu. Bol to preňho náročný test a vyrovnal sa s ním dobre. Mám rád, keď gólmani opustia bránkovú čiaru, aby zažehnali nebezpečenstvo. Je veľmi profesionálny a ambiciózny," chválil mladého Slováka podľa portálu Boston Standard lodivod Dennis Greene. 

 

Henrich Ravas je v mužstve Boston United na skúške a klub zvažuje, že si ho z Peterborough United vypožičia na hosťovanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies