Mladý bezdomovec, ktorý dobil a podpálil ženu dostal vyše 21 rokov

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 15:44 • 2 min
Mladý bezdomovec, ktorý dobil a podpálil ženu dostal vyše 21 rokov

BANSKÁ BYSTRICA - Napadnutá žena utrpela rôzne vnútorné i vonkajšie poranenia a popáleniny, ktorým na mieste podľahla.

slovakia

left justify in out

Trest 21 rokov a osem mesiacov v najprísnejšom väzení za surovú vraždu 55-ročnej ženy uložil senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 24-ročného bezdomovca Richarda Tauca z tohto mesta. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor sa v zákonnej lehote voči nemu neodvolal. Obžalovaný i jeho obhajca sa vzdali práva na odvolanie hneď po vyhlásení verdiktu.
Vražedný útok bezdomovca na Máriu Šarköziovú z Hodruše-Hámrov sa stal v noci na 24. júla minulého roku v Mestskom parku v Banskej Bystrici. Po verbálnom konflikte opitý Richard posielal ženu preč a keď videl, že spadla do kvetinového záhonu, išiel za ňou. Najprv ju udieral päsťou do hlavy a potom kopal do hrudníka. Keď prestala javiť známky života, zapálil na nej oblečenie. Napadnutá žena utrpela rôzne vnútorné i vonkajšie poranenia a popáleniny, ktorým na mieste podľahla. 


Bezdomovec na súde priznal vinu a oľutoval, čo spravil. V prípravnom konaní okrem iného povedal, že pred útokom pociťoval dunenie v hlave a akoby mu niečo hovorilo „choď, zabi ju, podpáľ !“ Nevedel tomuto nutkaniu zabrániť, akoby mal v sebe satana. 


Richard Tauc do svojho zadržania žil v Banskej Bystrici v starom lome v mestskej časti Kostiviarska ako bezdomovec. V minulosti sa liečil na psychiatrii. Vyrastal v detskom domove, svojich rodičov vôbec nepozná a spomedzi súrodencov udržiaval kontakt iba so sestrou bývajúcou v Ružomberku. Detský domov musel opustiť po dovŕšení plnoletosti a asi rok býval u sestry, odkiaľ odišiel pre rôzne nezhody. 


Trest si Richard Tauc odpyká v Ústave na výkon trestu odňatia slobody s najprísnejším stupňom stráženia. Musí tiež absolvovať protialkoholické liečenie ústavnou formou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies