Mladý bezdomovec Branislav dostal za vraždu matkinho druha trest desať rokov väzenia!

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 16:39 • 2 min
Mladý bezdomovec Branislav dostal za vraždu matkinho druha trest desať rokov väzenia!

BANSKÁ BYSTRICA - Trest desať rokov odňatia slobody za vraždu 48-ročného matkinho druha uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 31-ročnému bezdomovcovi Branislavovi P. Rozsudok nie je právoplatný.

slovakia

left justify in out

Vražedný konflikt sa stal v drevenej chatke pri mestskej časti Jakub v Banskej Bystrici v nedeľu 28. júla 2013 večer pri spoločnom požívaní alkoholu. Branislav sa dostal do slovnej hádky s otčimom Martinom B., pretože nadával jemu i jeho matke. Potom otčim začal škrtiť Branislava, ktorý sa bránil kuchynským nožom. Spôsobil otčimovi zranenia, ktorým Martin B. podľahol po prevoze do nemocnice. 


Branislav na súde vyhlásil, že nemal úmysel matkinho druha usmrtiť, ako mu to kladie za vinu prokurátor. Otčim ho chcel zaškrtiť a Branislav sa pred násilníkom iba bránil. Odmietol, že by mu zasadil viac ako dve rany. Znalci z odboru súdneho lekárstva však zistili, že nebohý mal na sebe 21 bodných a rezných rán. Z nich boli štyri život ohrozujúce a Martina by bola mohla zachrániť iba okamžitá operácia. Branislav i jeho otčim boli v stave ťažkej opitosti, pričom u každého sa zistilo viac ako tri promile alkoholu. Jeden zo svedkov vyhlásil, že nebohý bol agresívny iba keď si vypil a nikto mu vtedy nesmel odporovať. V minulosti bol takmer dvadsaťkrát súdne trestaný, aj za násilnú trestnú činnosť. 


Senát uznal vinu z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ako žiadal prokurátor. Odmietol názor obhajoby, že išlo o zabitie, resp. nutnú obranu. Na tele obžalovaného sa totiž nezistili stopy po škrtení. Trest mu mimoriadne znížili vzhľadom na tvrdenie psychiatrov, že ovládacie schopnosti Branislava boli po požití alkoholu a v afekte podstatne znížené. Pretože u obžalovaného sa zistila závislosť na alkohole, súd mu uložil ochranné liečenie ústavnou formou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies