Mladý Arab rozdával objatia a preto ho zatkli

NETKY.SK • 24 November 2013, 12:48 • 2 min
Mladý Arab rozdával objatia a preto ho zatkli

BRATISLAVA - Video, na ktorom mladý Arab objíma ľudí v metropole Saudskej Arábie, má za necelé tri dni vyše milióna pozretí.

slovakia

left justify in out

Viete, čo je "Free Hug" alebo objatie zadarmo? Cez sociálne siete na internete sa šíria videá s týmto posolstvom, ktoré poukazuje na priateľstvo a medziľudské vzťahy. Mladí ľudia si oblečú tričká s nápisom "Free Hug", alebo si vyrobia transparent, s ktorým vyjdú na ulicu. Tí, čo to poznajú, tak vedia, že človek s takýmto nápisom čaká spontánne objatie.

Podobný experiment vyskúšali aj dvaja mladí chlapci zo Saudskej Arábie - Abdulrahman al-Khayyal a Bandr al-Swed v hlavnom meste Rijád. Rovnako sa inšpirovali videom zo stránky Youtube. Vyhotovili si transparent a vybrali sa do konzervatívnych ulíc. Reakcie na seba nedali dlho čakať. Mladí muži sa Abdulrahmanovi vrhali okolo krku. Bandr al-Swed všetko natáčal na kameru. Celá akcia sa však skončila tak, že oboch mužov zatkla polícia. Miestne úrady, ktoré majú na starosti dodržiavanie verejného poriadku a morálky, zatknutie odôvodnili tým, že mladí porušovali miestne zákony. Abdulrahma a jeho kamaráta nakoniec prepustili. Museli však podpísať prehlásenie, že nebudú podobné praktiky viac na verejnosti predvádzať. Abdulrahman sa neskôr vyjadril, že za to, čo urobil, sa nehanbí. Považuje to za akt lásky a v podobných akciách bude pokračovať. Video, ktoré nie je na internete ani dva dni, sa šíri rýchlosťou blesku a už teraz má vyše milióna pozretí. O celom príbehu informoval portál www.independent.co.uk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona