Mladú Nemku zrejme zadržiava švajčiarsky bojovník al-Káidy v Sýrii

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 15:48 • 2 min
Mladú Nemku zrejme zadržiava švajčiarsky bojovník al-Káidy v Sýrii

STUTTGART - Prípad príslušníka teroristickej siete al-Káida zo Švajčiarska začala prešetrovať nemecká prokuratúra v Stuttgarte.

slovakia

left justify in out

Muž totiž pravdepodobne drží v zajatí v Sýrii mladú Nemku, ktorá konvertovala na islam, uviedla dnes agentúra DPA s odvolaním sa na nemecké a švajčiarske médiá.
     

Denník Stuttgarter Nachrichten a švajčiarska televízna spoločnosť SRF informovali o 22-ročnej Nemke pochádzajúcej z Tübingenu, ktorá pravdepodobne z vlastnej vôle sprevádzala tohto muža na domnelej dovolenke, kde ju uniesol.
     

Prokuratúra sa k celej záležitosti odmietla vyjadriť, potvrdila iba začatie vyšetrovania bez uvedenia ďalších detailov.
     

Prešetrovaným Švajčiarom je podľa médií pravdepodobne 20-ročný salafista s tureckými koreňmi, ktorý vlani na jeseň odcestoval do Sýrie, aby tam bojoval po boku sýrskej odnože al-Káidy - Frontu an-Nusra.
     

Unesená Nemka, pravdepodobne jeho manželka, s ním vycestovala počas tehotenstva do Turecka, pričom bola po celú dobu presvedčená, že ide na dovolenku. Pár mal následne prekročiť hranice do vojnovej zóny v sýrskom meste Aleppo, kde jej muž mal zabrániť v návrate do rodného Nemecka. Ženu pravdepodobne zadržiavali na rôznych miestach v Sýrii a zneužívali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies