Mladšia sestra vodcu Kim Čong-una prevzala poprednú funkciu v strane

NETKY.SK • 27 November 2014, 07:53 • 2 min
Mladšia sestra vodcu Kim Čong-una prevzala poprednú funkciu v strane

SOUL - Mladšia sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una prevzala jednu z vedúcich pozícií v Kórejskej strane práce. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Kim Jo-džong - pravdepodobne 27-ročná - bola doteraz spomínaná len ako stranícka funkcionárka, i keď sa povrávalo, že v bratovej vláde má riadiace postavenie. Štátna tlačová agentúra KCNA sa však o nej vo štvrtok zmienila ako o zástupkyni riaditeľa jedného z oddelení mocného Ústredného výboru vládnej Kórejskej strany práce.
      

Okrem staršieho brata je Kim Jo-džong v súčasnosti jedinou zástupkyňou rodinného klanu, o ktorej sa vie, že zastáva oficiálnu funkciu v severokórejskej vláde. Jej starší brat Kim Čong-un (31) je predstaviteľom už tretej generácie politickej dynastie Kimovcov, čo vedie komunistický štát.
      

Kim Jo-džong je najmladšou dcérou zosnulého severokórejského vodcu Kim Čong-ila. Spolu so svojimi dvoma staršími bratmi študovala podľa agentúry AP vo Švajčiarsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies