Mladistvý pripravoval úkladnú vraždu, teraz sa odvoláva voči vzatiu do väzby

NETKY.SK • 20 Október 2022, 11:00 • 2 min
Mladistvý pripravoval úkladnú vraždu, teraz sa odvoláva voči vzatiu do väzby

PEZINOK – Mladistvý z okresu Gelnica pripravoval obzvlášť závažný zločin. Do školy, do ktorej sa zaradil ako žiak, prišiel aj so sekerou, jeho cieľom bolo usmrtiť spolužiakov aj pedagógov.

slovakia

left justify in out

V stredu obvineného eskortovali na Špecializovaný súd v Pezinku, aby sa rozhodlo o návrhu na väzobné stíhanie. Následne sa v rovnaký deň aj sudca vyjadril, že je nutné zabrániť mu v konaní v podobnej činnosti alebo v úteku či ovplyvňovaní svedkov, a tak pôjde do kolúznej, útekovej preventívnej väzby. Mladík sa odvolal, rozhodnutie nie je ešte právoplatné. Bola zamietnutá jeho pôvodná prosba, aby mu bol udelený mediačný a probačný úradník, ani písomný sľub ako ponuka neobstál. Počas pojednávania prejavil miernu ľútosť nad svojím správaním.

Keďže je chlapec z pohľadu zákona mladistvý, mali by niektoré informácie súvisiace s prípadom zostať aspoň pre zatiaľ v anonymite. Uviedla to hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Národná kriminálna agentúra ho zadržala ešte v piatok 14. októbra a podľa polície čelí obvineniu z prípravy úkladnej vraždy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona