Mladistvý chovanec reedukačného centra napadol v Bánovciach policajta

NETKY.SK • 6 November 2015, 13:17 • 2 min
Mladistvý chovanec reedukačného centra napadol v Bánovciach policajta

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Z prečinu útoku na verejného činiteľa obvinil bánovský policajný vyšetrovateľ 17-ročného muža z Bánoviec nad Bebravou.

slovakia

left justify in out

Mladistvý, ktorý ušiel z reedukačného centra v Chalmovej (okres Prievidza) a pátrala po ňom polícia, vo štvrtok (5.11.) dopoludnia napadol na ulici SNP v Bánovciach nad Bebravou policajta, keď sa ho snažil zadržať. TASR o tom dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Obvinený začal byť podľa slov Antalovej agresívny po tom, keď policajt povedal, že mu nasadí putá. Príslušník policajného zboru použil tiež chmaty a chvaty, aby mu zabránil v úteku, o ktorý sa pokúšal. "Policajt zachytil obvineného, zhodil ho na zem, pričom si narazil lakeť. V tom na neho mladík zaútočil, a to tak, že ho kopol do brucha pod rebrá a pokúšal ho udrieť do ramena. Tento úder policajt vykryl," ozrejmila.

 

Mladíka policajti následne spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode. Zranenie policajta si vyžiadalo lekárske ošetrenie s doposiaľ neustálenou dobou liečenia. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného. Za tento skutok mu v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. U mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu," dodala Antalová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona