Mladíkov, ktorí úradovali na fare,obvinili z ďalších vlámačiek

NETKY.SK • 9 December 2014, 10:06 • 2 min
Mladíkov, ktorí úradovali na fare,obvinili z ďalších vlámačiek

BRATISLAVA/KOŠICE - Traja mladí páchatelia, ktorých obvinili aj z krádeže vzácnych kalichov z fary v Ďurkove v okrese Košice-okolie, čelia obvineniam z ďalších vlámačiek v obci.

slovakia

left justify in out

Doposiaľ trikrát trestaný 20-ročný Milan, dvakrát trestaný 17-ročný Martin a zatiaľ netrestaný Jozef vykradli v novembri neobývaný rodinný dom a odniesli si rôzne elektrické náradie za viac ako tisíc eur. Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, začiatkom decembra sa vlámali do rekreačnej chaty a zobrali rozličné pracovné a množstvo záhradného náradia. Veci odniesli v taškách a na vozíku, ktorý tiež ukradli. V tomto prípade sa škody vyšplhali na 160 eur.

 

Dva kalichy z pozláteného striebra, vyhlásené za kultúrnu pamiatku, a ďalší pozlátený kalich s podnosom ukradli v decembri z miestnej fary. Tu si pribalili aj 25 kilogramov mäsa, 30 kg, cukru, mlieko, maslo a ďalšie potraviny v hodnote 200 eur. Poškodením zariadenia spôsobili škodu 150 eur. Trestná sadzba za tieto skutky je tri až desať rokov, v prípade mladistvých sa trest znižuje na polovicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona