Mladíka zadržaného po útoku v kostole vo Francúzsku prepustili z väzby

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 12:37 • 2 min
Mladíka zadržaného po útoku v kostole vo Francúzsku prepustili z väzby

PARÍŽ - Francúzke orgány prepustili dnes z väzby 16-ročného mladíka, ktorého v utorok zadržali v rámci vyšetrovania útoku v kostole v Normandii. Vysvitlo totiž, že s činom nemal nič spoločné, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na francúzske ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Chlapca vzali do vyšetrovacej väzby po tom, ako dvaja muž vyzbrojení nožmi vtrhli počas rannej omše do kostola v normandskom meste Saint-Étienne-du-Rouvray a zobrali rukojemníkov. Predtým, ako ich zlikvidovala polícia, podrezali hrdlo 84-ročnému kňazovi a ťažko zranili ďalšiu osobu.

 

Jedného z dvojice páchateľov útoku úrady identifikovali ako 19-ročného francúzskeho občana Adela Kermicheho, ktorý bol zatknutý pri pokuse o vycestovanie do Sýrie a následne sledovaný. Kermiche musel nosiť elektronický náramok a raz denne sa hlásiť na polícii.

 

Podozrivým v súvislosti s útokom je tiež brat nakrátko zadržaného 16-ročného chlapca, ktorý sa vlani neúspešne pokúsil vycestovať na Blízky východ, pričom použil práve Kermicheho doklady.

 

Totožnosť druhého páchateľa útoku zatiaľ nie je známa, uviedol dnes francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve.

 

K zodpovednosti za útok v Saint-Étienne-du-Rouvray sa prostredníctvom svojej tlačovej agentúry Amak prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies