Mladíka obvineného z pobodania mladej dvojice vzali do väzby

NETKY.SK • 28 Január 2015, 14:20 • 2 min
Mladíka obvineného z pobodania mladej dvojice vzali do väzby

KOŠICE - Devätnásťročného Jozefa S., ktorý je obvinený z pobodania dvoch mladých ľudí v Košiciach, dnes vzali do väzby. Rozhodol o tom sudca Okresného súdu Košice I.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo v pondelok (26.1.) večer pri rieke Hornád neďaleko mosta vedúceho do Ťahanoviec. Mladík podľa polície s úmyslom usmrtiť viackrát pobodal 21-ročného muža a 18-ročnú ženu. Obvinený je z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.
     

"Sudca Okresného súdu Košice I dnes rozhodol o vzatí obvineného Jozefa S. do väzby pre dôvodnú obavu, že bude pokračovať v trestnej činnosti, dokoná trestný čin, o ktorý sa pokúsil. Obvinený podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Košiciach," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu Marcela Gálová.
     

Podľa polície obvinený mladého muža a ženu viackrát pobodal dosiaľ presne nezisteným ostrým predmetom, najmä do oblasti hrudníka a krku. "Spôsobil im mnohopočetné bodné a rezné rany s doteraz nezisteným časom liečenia. Obaja poškodení sa pri útoku intenzívne bránili, čím obvinenému zabránili, aby svoj úmysel dokonal," uviedol dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.
     

Po útoku obvinený z miesta ušiel. Oboch zranených hospitalizovali v nemocnici. Páchateľa zadržali policajti krátko po spáchaní činu v blízkosti čerpacej stanice na Moldavskej ulici v Košiciach. Motív konania útočníka, ako aj bližšie okolnosti tohto skutku sú predmetom vyšetrovania. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov," konštatoval Szabó.
     

Zranená žena je bývalou priateľkou obvineného, čo potvrdil jeho advokát. Motívom činu môže byť žiarlivosť. Obvinený i napadnutí sú Košičania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona