Mladíka napadol žralok pri pláži v Austrálii, kde vlani zahynul ďalší surfista

NETKY.SK • 26 September 2016, 09:03 • 2 min
Mladíka napadol žralok pri pláži v Austrálii, kde vlani zahynul ďalší surfista

SYDNEY - Sedemnásťročného surfistu zranil dnes žralok pri tej istej pláži na východe Austrálie, kde vlani žralok smrteľne napadol japonského turistu. Mladík je v stabilizovanom stave, oznámila miestna polícia.

slovakia

left justify in out

Tínedžera uhryzol žralok do bedra, keď ráno surfoval pri pláži v meste Ballina. Z vody sa dostal sám na pláž, kde mu pomohol zdravotník, ktorý bol zhodou okolností na mieste. Následne ho previezli do nemocnice.

 

 

Vlani vo februári prišiel 41-ročný japonský turista o obe nohy pri útoku tri až štyri metre dlhého žraloka modrého, keď surfoval neďaleko rovnakej pláže, uviedla v správe agentúra AP.

 

Po novom útoku polícia ohlásila na 24 hodín uzavretie všetkých pláží okolo mesta Ballina, ktoré leží 600 kilometrov severne od Sydney.

 

K poslednému smrteľnému napadnutiu človeka žralokom v Austrálii došlo v júni pri meste Perth na západnom pobreží krajiny, kde zahynul 60-ročný potápač. Necelý týždeň predtým zomrel 29-ročný surfista po tom, ako mu žralok odhrýzol nohu južne od Perthu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies