Mladík zo Slovana po autonehode začína naplno trénovať

NETKY.SK • 11 September 2018, 15:42 • 2 min
Mladík zo Slovana po autonehode začína naplno trénovať

BRATISLAVA - Futbalista ŠK Slovan Bratislava Jurij Medveděv bol začiatkom júla účastníkom autonehody a utrpel zlomeninu ľavej ruky. Po náročnom období sa 22-ročnému pravému obrancovi (nar. 18. júna 1996) už čoraz častejšie zračí úsmev na tvári.

slovakia

left justify in out

Rodák z kazašského mesta Badamša, ktorý má aj české občianstvo a v mládežníckych kategóriách reprezentoval ČR, sa po dvoch mesiacoch zotavil. Počas sociačného termínu reprezentácie a ligovej prestávky už začal trénovať s mužstvom, trénerom by mohol byť k dispozícii už na septembrové zápasy.

"Pred dvoma týždňami som začal postupne trénovať so spoluhráčmi na ihrisku. V stredu 5. septembra som prvýkrát zaberal naplno, bol to super pocit. Ruku si ešte v rizikových situáciách strážim, ale inak do tréningov idem so stopercentným nasadením. Veľmi sa teším, že som späť na ihrisku," povedal pre klubový web Jurij Medveděv, ktorý nútene absentoval dva mesiace. Mal však šťastie v nešťastí - operácia nebola nutná, čím sa výrazne skrátila doba rekonvalescencie. Vďaka tomu sa vracia do hry oveľa skôr, než sa pôvodne očakávalo.

 

"Doktori povedali, že ruku najprv zafixujú a potom zrejme bude potrebná operácia. Zavážilo však odporúčanie klubových lekárov, aby sme s operačným zákrokom počkali, že možno nebude potrebný. Zrástlo sa to skutočne aj bez operácie, čím sa rekonvalescencia výrazne skrátila. Sám som príjemne prekvapený, že už po dvoch mesiacoch môžem naplno trénovať."

Bývalý hráč dvoch českých klubov Viktoria Plzeň, Baník Sokolov ako aj FK Senica robil maximum, aby bol čím skôr zdravotne fit. "Na Slovane som bol prakticky každý deň, trénoval som individuálne a s našimi fyzioterapeutmi Štefanom Szilágyim a Jiřím Jurzom, ktorí mi veľmi pomohli. Podporovali ma aj spoluhráči, dodávali mi silu a optimizmus. Pevne verím, že už je všetko v poriadku a trénerom budem k dispozícii na septembrové duely. Samozrejme, závisieť to bude od môjho aktuálneho zdravotného stavu a od toho, či si ma tréneri vyberú do zápasovej nominácie," vyhlásil mladý zadák a dodal: "Ešte nikdy som nemal takú chuť do futbalu. Po autonehode som si uvedomil, aký je život vzácny. Vážim si, že som živý a uvedomil som si, čo je naozaj dôležité. Postupom času mi však futbal začal chýbať, myslel som naň prakticky každý deň. Bolo to náročné obdobie, vyjdem však z neho silnejší a ešte viac si budem vážiť každú minútu na ihrisku. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som Slovanu pomohol a splatil klubu podporu počas doby, keď som bol zranený.“
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies