Mladík za brutálnu vraždu svojho deda pôjde do väzenia na 20 rokov

NETKY.SK • 13 August 2014, 15:52 • 2 min
Mladík za brutálnu vraždu svojho deda pôjde do väzenia na 20 rokov

PEZINOK - Osemnásťročný Ján Petráš, ktorý vo februári tohto roku brutálne dobodal v rodinnom dome v Nitrianskom Pravne svojho 68-ročného deda a následne dom zapálil, pôjde za tento čin do väzenia na 20 rokov.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) - pracovisko Banská Bystrica. ŠTS tak dnes schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel obvinený Petráš koncom júla s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Trest si odpyká na základe uzavretej a schválenej dohody v ústave so stredným stupňom stráženia. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Keďže súd dohodu schválil, stala sa právoplatnou a nemôže sa voči nej odvolať ani jedna procesná strana.
     

"Prokurátor ÚŠP uzatvoril dňa 29. júla dohodu o vine a treste s Jánom Petrášom obvineným z trestného činu úkladnej vraždy. Návrh bol podaný tiež 29. júla na ŠTS," informovala zase hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. 
     

Podľa februárových informácií polície sa obvinený Petráš na zavraždenie svojho starého otca pripravoval, motívom bola snaha zakryť krádež peňazí z účtu dôchodcu. Vnuk si najprv zohnal horľavé látky, ktoré počas jedného februárového víkendu priniesol do dedkovho domu, ktorý spal. Keď sa ten zobudil, začal s vnukom zápasiť a následne mal Petráš dedka dobodať nožom a spôsobiť mu takmer 30 bodno-rezných rán, ktoré boli smrteľné. Potom mal zapáliť horľavú látku a utiecť z miesta činu. Policajti ho však zaistili a obvinili z úkladnej vraždy. Vnukovi hrozil pôvodne trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne doživotie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies