Mladík z Valaskej dobodal svojho kamaráta, hrozí mu väzenie na 15 až 20 rokov

NETKY.SK • 2 September 2016, 18:48 • 2 min
Mladík z Valaskej dobodal svojho kamaráta, hrozí mu väzenie na 15 až 20 rokov

VALASKÁ - Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici obvinil 19-ročného muža z Valaskej z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Ku skutku došlo v stredu (31.8.) krátko pred 05.30 h po tom, ako traja kamaráti spoločne konzumovali alkoholické nápoje a hrali počítačové hry v rodinnom dome vo Valaskej v okrese Brezno. TASR o tom dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

slovakia

left justify in out

"Obvinený najskôr vo vnútorných priestoroch domu a aj pred domom zaútočil kuchynským nožom na svojho 18-ročného kamaráta. Opakovane ho bodal do oblasti hrudnej a brušnej dutiny a spôsobil mu mnohopočetné bodnorezné poranenia, ktoré si vyžiadali okamžitú hospitalizáciu s operačným zákrokom," uviedla hovorkyňa.

 

Mladíka, ktorý sa po spáchaní skutku ukrýval v neďalekom krovinatom poraste, sa podarilo za pomoci služobného psa ešte v ranných hodinách vypátrať a zadržať. Po vykonaní procesných úkonov bol obvinený umiestnený do policajnej cely.

 

"Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici vo štvrtok (1.9.) rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Čo viedlo páchateľa k spáchaniu trestného činu, ukáže až ďalšie vyšetrovanie," dodala Petrovičová.

Mužovi z Valaskej v prípade dokázania viny hrozí za tento zločin väzenie na 15 až 20 rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona