Mladík Tupta debutoval vo Verone po boku majstra sveta Toniho

NETKY.SK • 3 December 2015, 10:24 • 2 min
Mladík Tupta debutoval vo Verone po boku majstra sveta Toniho

VERONA - Mladý slovenský futbalový útočník Ľubomír Tupta absolvoval v stredu debut v drese svojho talianskeho zamestnávateľa Hellas Verona.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťročný odchovanec Tatrana Prešov (nar. 27. marca 1998) odohral v dueli šestnásťfinále Talianskeho pohára proti Pavii (1:0) celých 90 minút, jeho partnerom v útoku bol majster sveta z roku 2006 - o 21 rokov starší Luca Toni. "Je to paráda. Cítim sa výborne. Splnil sa mi jeden zo snov. Mám iba sedemnásť a už som nastúpil za áčko Verony. Pôvodne som mal začať na lavičke, ale v stredu ráno mal jeden môj spoluhráč svalové problémy a tréner ukázal na mňa. S Lucom Tonim sme často diskutovali, usmerňoval ma. Po mojej prihrávke mohol dať aj gól," vyhlásil Tupta pre oficiálnu stránku svojej zastupiteľskej agentúry csm-agency.sk.

 

Mládežnícky reprezentant SR podpísal v auguste tohto roka s Hellasom Verona trojročný kontrakt, predtým pôsobil v inom talianskom tíme Catania Calcio. Tupta priznal, že bol pred zápasom mimoriadne nervózny a počas neho cítil rozdiel medzi duelmi áčka a juniorskej súťaže Primavera. "V tom momente, ako sa začalo hrať, som sa sústredil na zápas a nervozita pominula. Medzi Primaverou a duelmi v seniorskom tíme je obrovský rozdiel. Som poriadne vyšťavený. Už po prvom polčase ma chytali kŕče, vydržal som však celý zápas," doplnil slovenský tínedžer, ktorý nastúpil s 'tridsaťpäťkou' na drese. "Číslo mi pridelili, nevyberal som si ho. Dres z prvého štartu som si nechal na pamiatku," dodal Tupta.

 

Verone sa v doterajšom priebehu najvyššej ligovej súťaže Serie zatiaľ príliš nedarí. So šiestimi bodmi jej patrí posledná 20. priečka v tabuľke. Zverenci trénera Luigiho Delneriho, ktorý sedí na lavičke Hellasu iba od utorka, privítajú najbližšie v mikulášskom súboji tím Empoli. "Bolo by super, keby som nastúpil. Uvidíme, všetko je na trénerovi," skonštatoval na záver Ľubomír Tupta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies