Mladík so stetoskopom sa vydával za lekára: V najprestížnejšej nemocnici pôsobil päť mesiacov a nikto si to nevšimol

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 14:00 • 2 min
Mladík so stetoskopom sa vydával za lekára: V najprestížnejšej nemocnici pôsobil päť mesiacov a nikto si to nevšimol

Najprestížnejší indický lekársky ústav čelí škandálu. Na jeho oddelenia sa dostal mladík, ktorý sa niekoľko mesiacov vydával za lekára.

slovakia

left justify in out

Svet je zaskočený prípadom, ktorý sa odohral v priebehu minulého týždňa v indickom Dillí. V areáli Všeindického lekárskeho inštitútu totiž zadržali 19-ročného Adnana Khurrama, ktorý sa tu päť mesiacov pohyboval medzi lekármi a tváril sa, že je jedným z nich.

 

Adnan do inštitútu pôvodne prišiel so šľachetným úmyslom pomôcť svojej vážne chorej matke. Spôsob, ktorý si však na to vybral bol už menej šľachetný. Rozhodol sa vybaviť jej tu nejakú protekciu tak, že sa bude vydávať za jedného z lekárov, vďaka čomu nadviaže priateľské vzťahy s tými, ktorí by jeho milovanej mame vedeli pomôcť. Obliekol si preto biely plášť, okolo krku prevesil stetoskop a takto sa denne pohyboval po prestížnej inštitúcii.

 

Mladík bol mimoriadne presvedčivý, pred staršími kolegami sa vydával za rezidenta na juniorskej pozícii, medikom hovoril, že je jedným z nich. Prekvapoval aj svojimi vedomosťami, preto v nikom nevzbudzoval podozrenie. Zúčastňoval sa však všetkých konferencií a voľnočasových aktivít lekárov a práve tým sa prezradil.

 

Po čase si lekári začali viac všímať jeho pôsobenie. Bolo im podozrivé, ako je možné, že má toľko času. Lekári na jeho pozícii totiž pracujú aj 20 hodín denne. Keď sa na jeho fungovanie pozreli bližšie, všetko im došlo. Na najbližšej konferencii ho už čakala polícia.

 

Hoci Adnan ľudí neliečil ani neoperoval, a tak nespôsobil žiadne vážne ujmy, otvoril otázku bezpečnosti tejto významnej inštitúcie. Polícia ho obvinila z podvodu a sfalšovania viacerých lekárskych preukazov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies