Mladík si chcel kúpiť opicu cez internet, okradli ho o 16-tisíc korún

NETKY.SK • 30 Október 2012, 12:47 • 2 min
Mladík si chcel kúpiť opicu cez internet, okradli ho o 16-tisíc korún

Mladík si chcel kúpiť opicu cez internet, okradli ho o 16-tisíc korún - Krimi Na svoju dôverčivosť doplatil 19- ročný mladík v Českej republike, ktorý sa rozhodol zaobstarať si domáceho zvieracieho miláčika a pokúšal sa prostredníctvom internetovej inzerc

slovakia

left justify in out

Na svoju dôverčivosť doplatil 19- ročný mladík v Českej republike, ktorý sa rozhodol zaobstarať si domáceho zvieracieho miláčika a pokúšal sa prostredníctvom internetovej inzercie kúpiť opicu. Nakoniec prišiel o 16.000 korún (640 eur) a sľubované zviera už asi nikdy neuvidí. 

Správu dnes priniesla česká spravodajská webová stránka novinky.cz. O prípade informoval hovorca novojičínskej polície Petr Gřes.

Muž objavil na internete inzerát, ponúkajúci na predaj malpu kapucínsku. 

Potom s predajcom komunikoval e-mailami. Scenár bol rovnaký ako v podobných podvodníckych inzerátoch, ponúkajúcich rôzny tovar. Najprv predávajúci požadoval zaplatenie 5000 českých korún cez spoločnosť Western Union na adresu vo Francúzsku. Potom pod vymyslenou zámienkou žiadal ďalšie financie na prepravnú debnu, poistenie a krmivo. Celkovo tak muž poslal podvodníkovi 16.000 korún.

Polícia vyšetruje prípad ako prečin podvodu.

"Prípady tohto druhu sa stále opakujú. Len tento rok sme podobných prípadov prešetrovali desiatky. Mnohokrát sú dôverčiví ľudia podvedení o desiatky až stovky tisíc. Samotná obrana existuje, v každom prípade je dobré byť opatrný," vyhlásil policajný hovorca.

Ľudia, ktorí sa stretnú s podozrivým konaním predajcov, by sa mali podľa polície skontaktovať so správcom internetových serverov alebo oznámiť tieto praktiky priamo na internetových stránkach Polície ČR. Tam existuje špeciálny odkaz na hlásenie kyberkriminality.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies