Mladík porušil autorský zákon, hrozí mu väzenie

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 06:08 • 2 min
Mladík porušil autorský zákon, hrozí mu väzenie

Mladík porušil autorský zákon, hrozí mu väzenie

slovakia

left justify in out

img

Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom obvinil z prečinu porušovania autorského práva 18-ročného muža z Hornej Ždane v okrese Žiar nad Hronom. TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
      "Uvedeným konaním porušil právo na vyhotovenie rozmnoženiny diela a právo na verejný prenos diela. V zmysle autorského zákona spôsobil držiteľom autorských práv škodu v celkovej výške 96.750 eur," priblížila hovorkyňa. Obvinený je stíhaný na slobode. Za tento skutok, ktorým bola spôsobená značná škoda, hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.
      Obvinený sa zaregistroval na diskusnom fóre a v období minimálne od mája 2008 až do súčasnosti na rôznych filehostingových serveroch zverejnil odkazy ku stiahnutiu väčšieho množstva, najmenej 150, chránených audiovizuálnych diel. Prostredníctvom týchto odkazov mohli návštevníci filehostingových serverov a diskusných fór zdarma sťahovať filmové tituly do svojich počítačov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona