Mladík plánoval odpáliť bombu na floridskej pláži

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 06:42 • 2 min
Mladík plánoval odpáliť bombu na floridskej pláži

WASHINGTON - Americké úrady obvinili v utorok muža z Floridy, ktorý vyjadril sympatie voči extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), z pokusu použiť zbraň hromadného ničenia v USA. Podľa obvinenia Harlem Suarez plánoval odpáliť bombu na verejnej pláži na floridskom ostrove Key.

slovakia

left justify in out

Suarez (23), známy aj ako Almlak Benitez, sa pokúšal kúpiť súčiastky bomby, napríklad galvanizované klince, a tiež ruksak. Výbušné zariadenie chcel zahrabať na pláži a potom ho na diaľku odpáliť. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na americké ministerstvo spravodlivosti.


Suareza zatkli v pondelok 27. júla, keď sa pokúšal od nastrčeného informátora amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) kúpiť časti bomby. Do pozornosti FBI sa totiž Suarez dostal už v apríli, keď na Facebooku zverejnil odkazy, v ktorých vyjadril podporu Islamskému štátu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies