Mladík Pavľukov hrá v Špirkovom drese, dodáva mu to silu

NETKY.SK • 25 August 2014, 12:45 • 2 min
Mladík Pavľukov hrá v Špirkovom drese, dodáva mu to silu

UFA - Mladý ruský hokejový útočník Iľja Pavľukov z tímu MHK Spartak Moskva čerpá silu počas turnaja o Svetový pohár juniorských klubov v Ufe netradične - z dresu po niekdajšom hráčovi seniorského Spartaka Rastislavovi Špirkovi.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročný Moskovčan to prezradil v rozhovore pre portál Championat.com. Úradujúci víťazi Mládežníckej hokejovej ligy (MHL) na spomenutom podujatí zatiaľ získali len jeden bod z dvoch duelov, Pavľukov si zatiaľ pripísal jeden presný zásah.

"Na turnaji nehráme so svojimi číslami a menami. Klub mal finančné problémy a nové dresy zatiaľ nemáme. Dostali sme minulosezónne a v nich vystupujeme v Ufe. Ja mám Špirkov a to mi pridáva silu," priznal Pavľukov a dodal: "Aj keď nemáme svoje mená na dresoch, fanúšikovia nás podporujú. Teraz, keď seniorský Spartak nefunguje, bude na náš tím sústredená väčšia pozornosť. Chceme tešiť tých, čo prídu na tribúny a fandia nám." 

 

Rastislav Špirko pôsobil v Spartaku v sezóne 2013/2014, v KHL odohral 54 duelov s bilanciou 10 gólov a 11 asistencií. Sprievodnou zaujímavosťou je, že aj Špirko v novom klube Amur Chabarovsk absolvoval prípravné zápasy na Slovensku a Česku v cudzom drese, v bratislavskej Slovaft Arene proti domácemu Slovanu mal desiatku Iľju Krikunova. Ten v súčanosti hrá za HK Soči. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies