Mladík nosil obrovský nádor osem rokov: Vážil viac ako on sám

NETKY.SK • 4 November 2015, 08:40 • 2 min
Mladík nosil obrovský nádor osem rokov: Vážil viac ako on sám

NAÍ DILLÍ - Indický mladík nosil na nohe obrovský nádor. Ten vážil viac ako on sám. Gurmeet Singh zápasil s tumorom už od roku 2008. Najprv cítil iba pálenie na nohe, ale po čase sa začal zväčšovať.

slovakia

left justify in out

Gurmeet navštívil aj miestnych lekárov, ktorí mu však nevedeli pomôcť. Nádor narástol do obrovských rozmerov a vážil viac ako on sám. Na operáciu tohto obrovského tumoru sa podujali špecialisti v Naí Dillí. Zákrok trval štyri hodiny. Mladík prišiel o celú pravú nohu a časť panvovej kosti. Nádor bol obrovský, vážil neuveriteľných 55 kíl. Hmotnosť chlapca dosahovala pritom len 37 kologramov. Lekári tvrdia, že išlo o najväčší nádor v histórii.

 

Chlapec bol po operácii nadšený. “Konečne sa môžem po štyroch rokoch otočiť, dokonca sa môžem aj postaviť”, pochvaľoval si.

 

Lekári boli udivení, že chlapec s takým nádorom ešte vôbec žije. “Nádor bol plný infekcie, krvácal a  boli na ňom vredy. Operácia bola veľmi riskantná”, povedal pre Mirror onkológ Durgatosh Pandey.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies