Mladík, ktorý napadol v Nemecku muža s kipou na hlave, sa prihlásil na polícii

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 17:36 • 2 min
Mladík, ktorý napadol v Nemecku muža s kipou na hlave, sa prihlásil na polícii

BERLÍN - Devätnásťročný tínedžer, ktorý napadol na berlínskej ulici Izraelčana, sa vo štvrtok prihlásil na polícii, pričom spoločnosť mu robil právny zástupca.

slovakia

left justify in out

Útočník je sýrskym žiadateľom o azyl. Informácie potvrdil hovorca polície Winfrid Wenzel. Páchateľ v utorok napadol 21-ročného Adama Armousha, ktorý mal na hlave kipu, židovskú mužskú pokrývku hlavy. Ako však prezradil, on sám nie je žid, kipu si dal na hlavu preto, lebo jeho kamarát povedal, že v Nemecku je nebezpečné ukázať sa tak na verejnosti.

Armoush nakrútil incident na video, ktoré sa následne objavilo na internete. V záberoch je možné vidieť, ako Sýrčan bije svoju obeť opaskom a pokrikuje "žid". Prípad podnietil debatu o narastajúcom antisemitizme v Nemecku. Incident odsúdila aj kancelárka Angela Merkelová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies