Mladík jazdil opitý, vyhováral sa na nemšovský jarmok

NETKY.SK • 16 August 2014, 12:27 • 2 min
Mladík jazdil opitý, vyhováral sa na nemšovský jarmok

TRENČÍN - Polícia opakovane upozorňuje vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu.

slovakia

left justify in out

Aj napriek tomu policajti v Trenčianskom kraji v uplynulých hodinách chytili viacero vodičov "pod parou". Najčerstvejším prípadom je 28-ročný Marek z Nemšovej, ktorý pri policajnej kontrole dnes predpoludním nafúkal 1,48 promile.

 

Vyhováral sa, že v Nemšovej je jarmok. Ani to však policajtov neobmäkčilo a mladíkovi za jazdu v opitosti hrozí až rok väzenia. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, poverený policajt mladíka v krátkom čase obviní z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

 

Rušná bola pre policajtov i noc z piatka na sobotu. V piatok pred 23-hodinou policajti na výpadovke na Nováky zastavili 25-ročného Tomáša z okresu Partizánske. Pri kontrole nafúkal 2,06 promile, už čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Rovnakému obvineniu čelí aj vodička Mária z okresu Trenčín. Ženu policajti zastavili dnes dve hodiny po polnoci na jednej z trenčianskych ulíc. Pri dychovej skúške nafúkala presne dve promile, policajti vodičku hneď zadržali.

 

Policajnej kontrole dnes ráno neunikol ani 56-ročný vodič. Myjavskí policajti muža zastavili, lebo jazdil bez zapnutých svetiel. Pri kontrole mu dali aj fúkať, pri opakovanej dychovej skúške mu namerali 1,63 promile. Vodiča policajti zadržali a poslali do cely predbežného zadržania.

 

Aj tomuto vodičovi hrozí obvinenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Obvineným za jazdu pod vplyvom alkoholu hrozí až jednoročné väzenie, informovala Antalová. 

 

Ako pripomenula Antalová, policajti vodičov opakovane upozorňujú, aby za volant nesadali opití. "Sú nebezpeční nielen pre seba, ale aj pre ostatných - nevinných účastníkov cestnej premávky," doplnila policajná hovorkyňa. Alkohol u vodičov budú policajti na cestách kontrolovať aj naďalej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona