Mladík hrozil streľbou v pražských školách, vraj išlo len o žart

NETKY.SK • 10 Jún 2019, 20:43 • 2 min
Mladík hrozil streľbou v pražských školách, vraj išlo len o žart

PRAHA - Česká polícia v pondelok varovala stredné a vysoké školy v Prahe pred možným útokom strelca, pretože policajti zachytili podozrivú komunikáciu na sociálnych sieťach, a nakoniec zistila, že školám sa vyhrážal 16-ročný mladík. Ten vyhlásil, že si všetko vymyslel. Informoval o tom portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Pražská polícia práve zistila totožnosť páchateľa, ktorý na Twitteri písal o hrozbe streľbou v školách v Prahe. Tvrdí, že išlo o žart. Ďakujem policajtom za výbornú prácu," napísal v pondelok takisto na Twitteri český minister vnútra Jan Hamáček.

 

Policajti neskôr dodali, že zadržali 16-ročného mladíka. "Policajtom sa priznal a uviedol, že si celú vec vymyslel," oznámili.

 

O prípade informoval popoludní ako prvý Deník N, ktorý sa odvolal na zdroj z polície. Ten tvrdil, že na sociálnych sieťach bola zachytená komunikácia, ktorá obsahovala informácie o útoku na niektorú zo škôl.

 

img

 

České Policajné prezídium na Twitteri vtedy uviedlo, že zaznamenalo vyhrážku streľbou na neurčených českých školách.

 

"Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudeme bližšie špecifikovať," dodalo policajné prezídium.

 

Medzi prijatými policajnými opatreniami bolo aj posilnenie výkonu služby v okolí dotknutých škôl a ich informovanie.

 

Školy podľa Deníka N zaviedli bezpečnostné opatrenia, čo potvrdil rektor Českej poľnohospodárskej univerzity Petr Sklenička i rektor Karlovej univerzity Tomáš Zima.

 

Spomínaný policajný zdroj v tom čase nekonkretizoval, akej školy sa vyhrážka týka, dodal portál Novinky.cz.

 

"Pristupujeme k týmto situáciám vždy s úplnou vážnosťou aj napriek tomu, že reálny základ väčšinou nemajú. Nastavené opatrenia sú teda skôr preventívne, akákoľvek panika určite nie je na mieste," uviedla ešte popoludní polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies