Mladík Green z Bayernu chce reprezentovať USA, Klinsmann nadšený

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 10:06 • 2 min
Mladík Green z Bayernu chce reprezentovať USA, Klinsmann nadšený

CHICAGO - Mladý futbalový útočník Julian Green z Bayernu Mníchov požiadal Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby mu umožnila reprezentovať USA. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný rodák z floridskej Tampy má na konte v drese nemeckej reprezentácie do 19 rokov tri štarty, debutoval v nej minulý október v kvalifikácii ME 2014 hráčov do 19 rokov. V drese úradujúceho nemeckého a európskeho šampióna zaznamenal profesionálny debut v novembrovom zápase Ligy majstrov 2013/2014 proti CSKA Moskva, keď prišiel na ihrisko v 88. minúte. FIFA od roku 2009 umožňuje jednorazovo zmeniť národný reprezentačný dres hráčovi, ktorý nastúpil na oficiálny medzištátny zápas v mládežníckych kategóriách, pričom súčasne mal občianstvo oboch krajín. "Som nadšený. Je to špeciálny talent. Chceli sme, aby sa cítil dobre pri našom tíme a on vypočul volanie srdca, keď sa takto rozhodol," tešil sa tréner americkej reprezentácie Jürgen Klinsmann z Nemecka.
      

Green si s Američanmi zatrénoval v Nemecku pred marcovým prípravným zápasom USA s Ukrajinou, ktorý sa nakoniec hral z bezpečnostných dôvodov na Cypre. "Samozrejme, je to veľké rozhodnutie. Veľa som o ňom diskutoval s rodinou. Narodil som sa na Floride a môj otec tam stále žije. Som hrdý, že môžem reprezentovať USA. Veľmi zavážila aj skúsenosť, ktorú som mal s americkou reprezentáciou vo Frankfurte. Všetci hráči boli skvelí a pekne ma privítali. Clint Dempsey mi dal dres s mojim menom, aj tréner mi dal dôveru. Urobím všetko, aby som sa niekedy dostal do kádra reprezentácie," povedal Green, ktorého opäť pozvali do tréningového kempu pred aprílovým prípravným zápasom s Mexikom v Arizone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies