Mladík Duda si užíva eufóriu a chce potešiť krajanov-fanúšikov

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:52 • 2 min
Mladík Duda si užíva eufóriu a chce potešiť krajanov-fanúšikov

VICHY - Viacerým uznávaným futbalistom sa v priebehu kariéry nedostane cti štartovať so svojím národným tímom na veľkom šampionáte, stredopoliarovi slovenskej reprezentácie Ondrejovi Dudovi sa táto šanca črtá už v mladom veku. Dvadsaťjedenročný druhý najmladší hráč výberu trénera Jána Kozáka pociťuje tri dni pred premiérovým vystúpením na EURO 2016 proti Walesu eufóriu, zdravá nervozita sa podľa neho dostaví neskôr.

slovakia

left justify in out

"Patrím medzi mladíkov a všetko, čo sa deje okolo šampionátu a nášho mužstva, vnímam určite inak ako skúsenejší hráči. Je to pre mňa eufória a veľká vec, že tu môžem byť. Čo sa týka nervozity, tá príde neskôr. Ale myslím si, že to bude nervozita zdravá a športová, ktorá je potrebná pre to, aby sme podali dobrý výkon. Všetci sa tešíme a žijeme v očakávaní, kedy to celé vypukne. Chceme urobiť radosť sebe aj všetkým slovenským fanúšikom," povedal Duda na stredajšom mediálnom termíne vo Vichy.

 

Ofenzívny stredopoliar Legie Varšava si pochvaľuje podmienky, ktoré slovenský tím našiel v tréningovom centre vo Vichy. "Je veľmi pekné, celý komplex je uzavretý, máme tam kľud. Trávnik je vo výbornom stave, okrem toho nám v stane rozložili posilňovňu. Podmienky sú skvelé a my sa tak naplno môžeme sústrediť na futbal," poznamenal Duda, ktorého prídu podporiť rodinní príslušníci na zápasy s Ruskom v Lille a Anglickom v Saint-Étienne.

 

Šampionát v krajine "galského kohúta" už niekoľko dní pred jeho začiatkom sprevádzajú sprísnené bezpečnostné opatrenia. Duda ich vníma profesionálne a tvrdí, že nemá význam sa zaoberať čiernymi myšlienkami. "Mali sme míting, kde sa veľa hovorilo o bezpečnosti. Je to troška negatívna stránka šampionátu a všetci trocha cítime obavy. Na druhej strane to vnímam tak, že keď sa niečo má stať, tak sa to stane. Netreba si to však pripúšťať."

 

Prvým súperom slovenských futbalistov na EURO 2016 bude v sobotu v Bordeaux reprezentácia Walesu. Tá v generálke na šampionát prehrala so Švédskom hladko 0:3. Výsledok však môže skresľovať skutočnosť, že ofenzívny líder waleskej reprezentácie Gareth Bale nastúpil až v 64. minúte. "Je to fantastický hráč svetového kalibru. Rýchly, silný, má skvelú ľavačku. Ale my sa sústredíme na náš výkon. Švédsko proti Walesanom uspelo vďaka kombinačnej a nátlakovej hre. Možno bude na nich platiť niečo podobné. Uvidíme, akú taktiku určí náš tréner," podotkol Duda.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies