Mladíci prezlečení za rabínov úspešne prepadávali parížske zlatníctva

NETKY.SK • 21 August 2012, 06:32 • 2 min
Mladíci prezlečení za rabínov úspešne prepadávali parížske zlatníctva

Mladíci prezlečení za rabínov úspešne prepadávali parížske zlatníctva - Krimi Mladí zlodeji prepadávali zlatníctva na parížskych predmestiach preoblečení za rabínov, informoval dnes belgický denník La Derniere Heure. Troch mladíkov vzali dnes do zadržiava

slovakia

left justify in out

img

Mladí zlodeji prepadávali zlatníctva na parížskych predmestiach preoblečení za rabínov, informoval dnes belgický denník La Derniere Heure. 
      Troch mladíkov vzali dnes do zadržiavacej väzby kvôli obvineniu zo série lúpeží obchodov so šperkmi. Podľa parížskych vyšetrovateľov prišli mladíci na jednoduchý, ale účinný nápad, ako prekonať nedôveru majiteľov obchodov so šperkmi a predmetmi z cenných kovov. 
      Jeden z trojice sa vždy zvykol prezliecť za židovského rabína. Široký čierny klobúk a falošná brada vo väčšine prípadov odbúrali podozrenie majiteľov zlatníctiev, ktorí potenciálnemu kupcovi otvorili dvere do predajne.  
      Po vchode do zlatníctva to už pre zlodejov išlo ľahko. Domnelý rabín so zbraňou v ruke alebo s použitím slzotvorného plynu prinútil majiteľa zlatníctva otvoriť dvere aj pre svojich komplicov v kuklách. Po rýchlom vyrabovaní výkladov so šperkmi trojica rýchlo ušla, občas pešo, občas na skútroch, ako vypovedali majitelia zlatníctiev. 
      Parížska polícia zároveň oznámila, že vyšetrovanie nepotvrdilo domnienky, že išlo výlučne o zlatníctva vlastnené obchodníkmi židovského pôvodu.
      Odhadované škody zo štyroch dokázaných prepadnutí zlatníctiev sú vo výške niekoľkých miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies