Mladíci prepadli v Banskej Bystrici dôchodkyne, jeden tínedžera

NETKY.SK • 17 Január 2017, 13:34 • 2 min
Mladíci prepadli v Banskej Bystrici dôchodkyne, jeden tínedžera

BANSKÁ BYSTRICA - Policajti odhalili páchateľa, ktorý ešte koncom vlaňajšieho novembra v Banskej Bystrici prepadol 68-ročnú dôchodkyňu.

slovakia

left justify in out

Ženu vláčil po zemi a niekoľkokrát ju kopol. Tento zločin má na svedomí iba 15-ročný mladík z Kokavy nad Rimavicou. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, tínedžer dôchodkyňu potiahol za tašku, žena spadla na zem a mladík ju ťahal ju po chodníku, vulgárne jej nadával a kopal ju do hrudníka. Krádežou peňazí a poškodením oblečenia žene spôsobil škodu za viac ako 200 eur. Tínedžer je stíhaný na slobode. Trestná sadzba v takomto prípade je sedem až 12 rokov, mladistvým sa znižuje na polovicu.

 

Z lúpeže je obvinený aj 19-ročný Žiarčan. Ten v nedeľu podvečer v Žiari nad Hronom prepadol o dva roky mladšieho chlapca. Páchateľ ho zatiahol do uličky, pohrozil mu, že ho dopichá a obral ho o mobil. Obeť dokonca nútil, aby mu priniesla peniaze. Obvinený skončil v cele aj s návrhom na väzobné stíhanie. Už v minulosti bol viackrát trestaný pre majetkovú aj násilnú trestnú činnosť.

 

Policajti objasnili aj víkendové prepadnutie 86-ročnej starenky v jej dome v Kokave nad Rimavicou. Dvadsaťštyriročný miestny mladík chcel od nej peniaze. Páchateľ ju sotil na zem, dôchodkyňa sa pri páde udrela o kachle. Lupič jej dal ešte facku a ušiel. Spôsobil jej zranenia s liečením dva až tri týždne. Mladého muža obvinili z lúpeže a porušovania domovej slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies