Mladíci napadli policajnú hliadku

NETKY.SK • 29 December 2014, 11:51 • 2 min
Mladíci napadli policajnú hliadku

PRIEVIDZA - Z prečinu útoku na verejného činiteľa obvinil v nedeľu (28.12.) prievidzský vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prievidzi 24-ročného Patrika.

slovakia

left justify in out

Obvinený Prievidžan 27. decembra na Ulici I. Bukovčana v Prievidzi napadol ešte s jedným mužom hliadku obvodného oddelenia, ktorá prišla na uvedené miesto preveriť oznámenie týkajúce sa rušenia verejného poriadku. TASR informovala dnes trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.
      

"Podľa oznámenia neznáme osoby kopali do vozidla taxislužby, na čo jeden z taxikárov policajtom ukázal dvoch mladíkov, ktorí to robili. Mladíci boli k hliadke vulgárni a po výzve sa odmietli preukázať občianskym preukazom. Keď im policajti povedali, že ich predvedú na policajné oddelenie, jeden z dvojice mladíkov ušiel, jeden policajt ho však dobehol a mladík na neho zaútočil. Lakťom ho udrel do krku, kopol do bránice a predlaktia. Policajt pri útoku utrpel zranenie vyžadujúce si lekárke ošetrenie so zatiaľ nespresnenou dĺžkou práceneschopnosti," uviedla Antalová.
      

Ako pokračovala, druhého člena hliadky Patrik pri tom, ako sa ho pokúšali spacifikovať, napadol tiež, ale jeho zranenia si nevyžiadali práceneschopnosť. "Policajti Patrikovi následne obmedzili osobnú slobodu. Podrobil sa dychovej skúške s výsledkom 1,20 mg/l, čo je v prepočte 2,50 promile alkoholu. Za tento skutok mu v prípade preukázania viny hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies