Mladíci Lobotka aj Bero chcú dokázať, že do reprezentácie patria

NETKY.SK • 7 November 2016, 17:02 • 2 min
Mladíci Lobotka aj Bero chcú dokázať, že do reprezentácie patria

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák tvrdí, že si svoje miesto medzi najlepšími zaslúžia. Oni zasa túžia dostať šancu a využiť ju čo najlepšie. Mladí reprezentanti Matúš Bero a Stanislav Lobotka na pondelňajšom zraze pred zápasmi s Litvou a Rakúskom unisono tvrdili, že s rysujúcou sa príležitosťou hodlajú naložiť čo najlepšie.

slovakia

left justify in out

Obaja úspešní reprezentanti do 21 rokov majú na konte jeden štart v A-tíme, v príprave na EURO 2016 nastúpili proti Gruzíncom (3:1). Výkony v tíme kouča Pavla Hapala, ktorými prispeli k postupu na ME 2017 v Poľsku, katapultovali oboch mladých futbalistov k spoluhráčom ako Marek Hamšík či Martin Škrtel. A to im chutí.

 

"Cítim sa v tejto partii veľmi dobre, som rád, že som v áčku. Ak dostanem šancu, budem sa ju snažiť využiť čo najlepšie," povedal pre TASR Lobotka, ktorý na poste stredopoliara v dánskom Nordsjaellande pravidelne hráva. Tréner Kozák avizoval, že minimálne v príprave proti Rakúsku pri absenciách viacerých opôr bude priestor práve pre novú krv: "Ak šancu dostanem, budem sa snažiť hrať čo najlepšie. Ale ešte neviem, na akom poste budem hrať, resp. aké pokyny mi tréner dá. Ak sa tak stane, urobím všetko, aby som prispel k úspešnému výsledku," dodal Lobotka.

 

Ešte pred súbojom vo Viedni čaká osemfinalistu európskeho šampionátu náročná kvalifikácia s Litvou. "Vieme, že Litva bude veľmi ťažký súper. Ale dúfam, že ho zvládneme. Hrali tri zápasy v skupine a neprehrali, takže musia mať svoju kvalitu. Ak sa dobre pripravíme, ako na posledný zápas, tak môžeme vyhrať," podotkol Lobotka.

 

Stredopoliar tureckého Trabzonsporu Bero sa v po prestupe z Trenčína v novom pôsobisku etabloval. "Som rád, že ako mladý hráč v klube hrávam, to je dôležité. Ale stále musím veľmi tvrdo trénovať a pracovať, aby som si pozíciu držal. V poslednej dobe hrávam pravidelne, na druhej strane sa nášmu tímu výsledkovo nedarí. Verím, že moje výkony a výsledky klubu môžu byť ešte lepšie," povedal hráč, ktorý išiel do Turecka s povesťou produktívneho stredopoliara a strelca gólov. Skórovať sa mu v tureckej lige ešte ale nepodarilo. "Predsa len, ja nie som typický 'hroťák'. Nikdy som ním ani nebol. Pomaly sa rozbieham, hrávam novú pozíciu, na kraji pravej zálohy, ale cítim sa čoraz lepšie," podotkol k tejto téme.

 

Aj v jeho prípade platí, že v novembrovom dvojzápase dostane šancu: "Je to pre mňa obrovská motivácia, som vďačný trénerovi Kozákovi za príležitosť. Chcem mu dokázať, že sem naozaj patrím. Či dostanem šancu, je na ňom. Ak sa dostanem na ihrisko, budem robiť všetko preto, aby som dokázal, že som tu právom."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies