Mladí využívajú spotrebné úvery najmä na rekonštrukcie

NETKY.SK • 15 August 2016, 12:07 • 2 min
Mladí využívajú spotrebné úvery najmä na rekonštrukcie

BRATISLAVA - Mladí ľudia by si vzali spotrebiteľský úver najradšej na kúpu automobilu, v skutočnosti ho však najčastejšie čerpajú na rekonštrukciu domu či bytu. Vyplynulo to z prieskumu spoločnosti GfK pre Prvú stavebnú sporiteľňu.

slovakia

left justify in out

Takmer tretina opýtaných respondentov vo veku od 18 do 29 rokov, ktorí len zvažujú čerpanie spotrebiteľského úveru, totiž uviedla ako najpravdepodobnejší dôvod kúpu automobilu. Medzi ďalšie dôvody čerpania spotrebiteľského úveru zaradili kúpu bielej techniky či bytového zariadenia.


V skutočnosti však mladí ľudia v spomínanej vekovej kategórii využívajú spotrebiteľské úvery najmä na rekonštrukciu domu a bytu. Podľa prieskumu to bol dôvod čerpania úveru až pre 41 % respondentov. Kúpa automobilu sa dostala až na druhú priečku s tretinovým podielom. Aj na ďalších priečkach sa umiestnili najmä investície do bývania, ako kúpa a výstavba nehnuteľnosti, bytové zariadenie, čierna a biela technika alebo pozemok. Najmenej mladí ľudia využívajú spotrebné úvery na štúdium alebo dovolenku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona