Mladí turisti z Maďarska zablúdili v Slovenskom raji

NETKY.SK • 13 November 2016, 10:51 • 2 min
Mladí turisti z Maďarska zablúdili v Slovenskom raji

HRABUŠICE - Záchranári pomáhali v sobotu (12. 11.) vo večerných hodinách dvom maďarským turistom, ktorí zablúdili v Slovenskom raji. Horská záchranná služba (HZS) o tom informuje na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Mladá dvojica sa vybrala na túru do rokliny Piecky v Slovenskom raji. V hornej časti zišli z chodníka a dostali sa do exponovaného terénu, odkiaľ už v tme nevedeli nájsť cestu späť. Navyše nepoznali terén a nevedeli, kde sa nachádzajú. Operátorovi na tiesňovom čísle 112 najprv oznámili, že sú vo Vysokých Tatrách. Operátor HZS neskôr zistil, že sú v Slovenskom raji.

 

Horským záchranárom sa podarilo pomocou svetelných a zvukových signálov nadviazať s postihnutými kontakt. Dvojicu našli v ťažko schodnom teréne nad roklinou. Boli mierne podchladení, ale bez zranení. Záchranári im na mieste poskytli teplé nápoje a následne ich odprevadili k zaparkovanému autu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies