Mladí študenti z detských domovov získali štipendiá Úsmevu ako dar

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 14:33 • 2 min
Mladí študenti z detských domovov získali štipendiá Úsmevu ako dar

BRATISLAVA - Mladí ľudia z detských domovov, náhradných a sociálne slabých rodín dnes v Bratislave získali študijné štipendiá. Udelila im ich organizácia Úsmev ako dar v rámci programu Vzdelávaním k úspechu. Finančná podpora je určená na pokrytie rôznych nákladov, spojených so štúdiom. Tento rok si štipendium odnieslo 56 študentov. TASR o tom informovala manažérka organizácie pre fundraising Mária Soboličová.

slovakia

left justify in out

"Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že vzdelanie som za niečo dôležité začala považovať až počas samotného štúdia a neskôr, keď som si hľadala uplatnenie. Ale v odhodlaní študovať som potrebovala povzbudenie a usmernenie. Každý mladý človek takýto vplyv podľa mňa potrebuje. A keď sa mu ho nedostane od rodičov, mal by zasiahnuť niekto iný," zdôraznila dôležitosť motivácie a podpory Soboličová, ktorá sama vyrastala v detskom domove.  

 

Medzi mladých štipendistov sa dostala aj Michaela Suchá. "Na Univerzite Komenského v Bratislave som si zvolila odbor predškolská elementárna pedagogika. Snažím sa byť samostatná aj po finančnej stránke, zárobok a skúsenosti získavam opatrovaním detí, táto práca ma veľmi baví. Svojim deťom chcem raz zabezpečiť to, čo mne samej v minulosti chýbalo," povedala Michaela, žijúca v detskom domove Valaská.

 

Ako uviedla Soboličová, program Vzdelávaním k úspechu funguje už desať rokov, počas ktorých Úsmev ako dar rozdal štipendiá 446 študentom v celkovej sume 142.606 eur. Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar je mimovládna organizácia, pôsobiaca v oblasti náhradnej starostlivosti a pomoci krízovým rodinám. Zameriava sa na podporu detí v detských domovoch, na prácu s ohrozenou rodinou, vzdelávanie a sprevádzanie náhradných rodín a pomoc mladým dospelým po odchode z detského domova.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies