Mladí slovenskí envirožurnalisti triumfovali na medzinárodnom fóre

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 14:06 • 2 min
Mladí slovenskí envirožurnalisti triumfovali na medzinárodnom fóre

TRENČÍN – Štyri prvenstvá a dve čestné uznania získali slovenskí envirožurnalisti v celosvetovej súťaži Mladí reportéri pre životné prostredie. Slováci triumfovali v konkurencii 35 krajín zapojených do súťaže.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Richard Medal z Centra environmentálnych aktivít (CEA) Trenčín, výsledky súťaže zverejnila pri príležitosti Svetového dňa životného prostredia Nadácia pre environmentálne vzdelávanie so sídlom v Kodani. Mladí reportéri (11 – 21-roční) skúmajú lokálne problémy životného prostredia, hľadajú riešenie a svoje zistenia publikujú formou článkov, fotografií a videí. Na medzinárodnú súťaž postúpili najlepšie práce z národnej úrovne.

 

"Úspech nás mimoriadne teší a vnímame ho aj ako ocenenie práce pedagógov a lektorov zapojených do programu. Aj ako dôkaz, že slovenské školstvo prináša i mimoriadne úspechy v celosvetovom porovnaní. Výsledky nás tešia o to viac, že práve dnes sa začína štvordňové sústredenie najaktívnejších mladých eko-reportérov v Smižanoch s cieľom rozvíjať novinárske zručnosti v problematike životného prostredia, tento rok konkrétne k témam ochrany prírody v Národnom parku Slovenský raj," uviedol Medal s tým, že najväčším úspechom pre nich nie sú ocenenia v súťaži, ale inšpirovanie k skutočným zmenám na regionálnej úrovni či na školách.

 

Prvenstvá zo Slovákov získali v kategórii článok 11 – 14-ročných Lenka Adámková, Viktória Mrvová, Laura Moravčíková zo Základnej školy (ZŠ) Majcichov s článkom Atrazín v pitnej vode. V kategórii fotografia triumfovala Miroslava Mrišová zo súkromnej základnej školy Nová Dubnica za fotografiu Na špičkách. V kategórii článok 15 – 18-ročných zvíťazila Eliška Bohunická z Obchodnej akadémie v Trnave za článok Jednorazové fixky a v kategórii video triumfovali Jakub Benčo a Peter Vavrinec zo Súkromnej ZŠ v Novej Dubnici s videom Lepkavé prekvapenie.

 

Dve čestné uznania za diela Správny postoj a Triedenie zeleného odpadu v Spišskej Novej Vsi si odniesla Adriána Henčeková z Gymnázia Školská Spišská Nová Ves.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies