Mladí Slováci v Myjave proti Škótom, na záver roka chcú výhru

NETKY.SK • 8 November 2016, 11:16 • 2 min
Mladí Slováci v Myjave proti Škótom, na záver roka chcú výhru

MYJAVA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov pod vedením českého trénera Pavla Hapala uzavrú úspešný kalendárny rok stredajším prípravným zápasom v Myjave proti rovesníkom zo Škótska (16.30 h). Pre mladých Slovákov ide o prípravu na budúcoročné ME tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia v Poľsku (16. - 30. júna 2017).

slovakia

left justify in out

"Momentálne mám v hlave to, aby boli všetci zdraví a mali čo najlepšiu formu. Začína sa pre nás nová etapa, príprava na ME. To znamená, aby každý hráč podával čo najlepšie výkony a zamotal nám hlavu; aby sme pri rozhodovaní o zložení mužstva pred šampionátom povedali, že sme vybrali to najlepšie, čo vôbec máme," povedal Pavel Hapal po nedeľňajšom zraze v Myjave a na margo najbližšieho oponenta doplnil: "Je to trochu iný štýl hry, s ktorým sme sa ešte nestretli, bude to pre nás dobrá príprava. Bude to agresívnejšie a súbojové. Chcel by som, aby sme sa vyrovnali škótskej agresivite, utvárali si šance a premieňali ich. Na tom nechceme nič meniť. Nejde o kvalifikačný zápas, ale vo všetkých dueloch chceme byť úspešní a víťaziť. Nebude to inak ani teraz, chceme zavŕšiť rok výhrou."

Drobné zdravotné problémy hlásil trénerskému tímu brankár AS Trenčín Adrián Chovan, mal by však byť k dispozícii. Zo zdravotných dôvodov bude napokon chýbať nováčik vo výbere, stredopoliar kazašského klubu Šachter Karaganda Július Szöke. Druhým novicom je útočník FC Nitra Filip Balaj. V kádri českého kormidelníka SR "21" nie sú tradičné opory Milan Škriniar, Matúš Bero a Stanislav Lobotka, ktorí dostali príležitosť v A-mužstve. Bývalému koučovi MŠK Žilina chýbajú tiež zranení Adam Zreľák a Róbert Mazáň.

Na prípravný duel proti Škótsku nadviažu súboje rovnakého charakteru v španielskej La Mange proti Nórsku (12. 11. o 14.00 h) a Írsku (15. 11. o 14.00 h) pod hlavičkou výberu SR do 20 rokov, kde sa pod Hapalovým vedením predstavia ďalší adepti na reprezentačný dres.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na prípravný zápas proti Škótsku (v stredu 9. novembra o 16.30 h v Myjave):
Brankári: Adrián Chovan (AS Trenčín), Matúš Hruška (Spartak Myjava)
Obrancovia: Lukáš Skovajsa (AS Trenčín), Denis Vavro, Martin Králik (obaja MŠK Žilina), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.), Branislav Niňaj (KSC Lokeren/Belg.), Ľubomír Šatka (Newcastle United/Angl.)
Stredopoliari: Miroslav Káčer (MŠK Žilina), Tomás Brigant (Spartak Myjava), Martin Chrien, Michal Faško (obaja MFK Ružomberok), Jakub Hromada (Viktoria Plzeň/ČR), Jaroslav Mihalík (Slavia Praha/ČR), Albert Rusnák (FC Groningen/Hol.), Tomáš Huk (DAC 1904 Dunajská Streda)
Útočníci: Pavol Šafranko (Šport Podbrezová), Filip Balaj (FC Nitra)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies