Mladí Slováci už myslia na Honduras, súper má podľa Pecka výhodu

NETKY.SK • 19 Október 2013, 15:08 • 2 min
Mladí Slováci už myslia na Honduras, súper má podľa Pecka výhodu

ABÚ ZABÍ - Slovákov v nedeľu čaká druhý zápas v skupine proti Hondurasu.

slovakia

left justify in out

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 17 rokov Ladislav Pecko a kapitán tímu Jakub Hromada absolvovali v sobotu oficiálnu tlačovú konferenciu pred druhým zápasom A-skupiny MS v SAE proti Hondurasu. Na tejto sa zúčastnil aj tréner Hondurasu Jose Valladares a hráč Kevin Alvarez, pričom Stredoameričania sa netajili suverénnymi ambíciami postúpiť zo skupiny do vyraďovacej fázy finálového turnaja.

"Snažili sme sa odbúrať zápas proti Brazílii najmä z psychickej stránky, fyzická regenerácia bola ľahšia," citoval portál Slovenského futbalového zväzu (SFZ) slová Pecka na tlačovej konferencii. "Včera sme mali ľahší tréning, rozprávali sme sa s hráčmi a hráči sa rozprávali medzi sebou. Teraz už sa pripravujeme a sústredíme na Honduras. V zápase s Brazíliou sme nepočítali s bodmi. Bol to ťažký zápas a my sme naviac proti takémuto súperovi ešte nehrali. Proti Brazílii sme hrali zle, ale dostať šesť gólov bolo príliš. Vieme hrať lepšie a verím, že proti Hondurasu to ukážeme," vrátil sa k prvému zápasu tréner SR 17.

"Nemali sme tam Brazíliu," odpovedal Pecko domácemu novinárovi na otázku rozdielu vo výsledkoch na domácom európskom šampionáte a na MS. "S Brazíliou by mali problém Španieli, Angličania či Nemci. Málo hráme s takýmito súpermi a bola to pre nás príučka. Do ďalšieho zápasu bude základom lepšia defenzíva a streliť viac gólov ako súper. Musíme bodovať, hoci psychická výhoda je na strane Hondurasu, ktorý už má tri body. My vieme, kde sme, o čo bojujeme a chlapci sa budú musieť na ihrisku presadiť."

Slovákov v nedeľu o 15.00 SELČ (17.00 miestneho času v Abú Zabí) čaká druhý zápas v skupine proti Hondurasu, ktorý vo svojom prvom stretnutí zdolal Spojené arabské emiráty 2:1. Vystúpenie Peckovcov na svetovom šampionáte odvysiela v priamom prenose RTVS na Dvojke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona