Mladí Slováci na ADAC MX Masters v Aichwalde

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 12:59 • 2 min
Mladí Slováci na ADAC MX Masters v Aichwalde

AICHWALD - V nemeckom Aichwalde sa uplynulý víkend konali závody medzinárodných juniorských majstrovstiev Nemecka v motokrose pod názvom ADAC MX Masters 2013. Na podujatí nás úspešne reprezentovali aj slovenskí jazdci.

slovakia

left justify in out

Mladí slovenskí motokrosári - Tomáš Kohút a Jaroslav Antalič - nás uplynulý víkend úspešne reprezentovali na závodoch najprestížnejšieho európskeho seriálu ADAC MX Masters v nemeckom Aichwalde. V tradične silnej konkurencii 85 pretekárov zo 16 krajín sa ukázali vo výbornom svetle: Tomáš Kohút sa do pretekov kvalifikoval vo svojej skupine zo 7. miesta. Po vynikajúcom výkone v prvých pretekoch skončil na piatom a v druhých dokonca na štvrtom mieste. Celkovo to znamenalo fantastické 5. miesto a 34 bodov do celkového hodnotenia. Do hlavných pretekov sa kvalifikoval aj Jaroslav Antalič a to dokonca z 5.miesta vo svojej skupine. Po dvoch vyrovnaných jazdách (15. + 14.) obsadil celkové 13. miesto. Víťazom kategórie MX Junior sa stal Dán Glen Meier pred Gianlucom Facchettim z Talianska a Čechom Jakubom Teresákom.

Peter Kolek, manažér tímu: „Osobne som sa zúčastnil pretekov ADAC v Nemecku s Tomášom a Jarom. Obom sa po veľmi zodpovednom prístupe podarilo v sobotu kvalifikovať z popredných miest. Fantastický výkon podal Tomáš Kohút aj v nedeľu, keď sa bez rešpektu pustil do svojich skúsenejších súperov. Piatym a štvrtým miestom dal jednoznačne najavo, že na ADAC nechce chodiť len zbierať dôležité skúsenosti. Jarovi nevyšli štarty ako Tomášovi a tak musel tvrdo bojovať, aby sa z konca štartového poľa posunul na 15. a 14. miesto. Jeho jazdy boli rýchle, dal do toho všetko, ale na ADACu sa nevydarený štart neodpúšťa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies