Mladí Slováci bez gólov remizovali s Ukrajinou

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 07:18 • 2 min
Mladí Slováci bez gólov remizovali s Ukrajinou

ZLATÉ MORAVCE - Novotvoriaca sa slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov remizovala v pondelok v Zlatých Moravciach v prípravnom stretnutí s Ukrajinou 0:0.

slovakia

left justify in out

Mladí Slováci nastúpili proti Ukrajine povzbudení po štvrtkovom triumfe nad Nórskom v Myjave, zásluhou ktorého postúpili do finále dlhodobého medzinárodného turnaja Challenge Trophy 2013/2015. Skóre mohol otvoriť Chrien už v 2. minúte, samostatný únik tiesnený ukrajinským stopérom Boldenkovom však nezakončil presne. Hostia kontrovali Jurčenkom, ktorého šancu však výborným zákrokom zlikvidoval Hruška. Potom si Slováci dali takmer vlastný gól, keď po centri Dančenka zle zasiahol loptu Šatka, našťastie ju však poslal do náruče brankára Hrušku. Šatka sa následne snažil odčiniť svoje zaváhanie, ale jeho strela len tesne minula ukrajinskú bránu. Slováci boli v prvom polčase kombinačne lepší, hrozili aj zo štandardných situácií, zlyhávali však vo finálnej fáze. V 36. minúte mal veľkú príležitosť Lupčo, ktorý sa po Zreľákovom uvoľnení dostal do šestnástky, v poslednom momente mu však loptu odkopol Boldenkov.

 

Slovensko 21 - Ukrajina 21 0:0

Rozhodoval: Pelikán (ČR), ŽK: Mazáň, Škriniar - Petrjak, Dančenko, Filimonov, 1198 divákov

zostavy a striedania:

SR 21: Hruška - Šatka (46. Kotula), Valjent (46. Králik), Škriniar, Mazáň - Lobotka (60. Huk), Lupčo (60. Ivan), Chrien (68. Bero) - Brigant (68. Ďuriš), Zreľák, Mihalík

Ukrajina 21: Gricenko (46. Šermeta) - Dančenko, Boldenkov, Azackij, Mihunov - Vasiljev (46. Filimonov), Horbunov (73. Chachua) - Petrjak (62. Bezborodko), Jurčenko, Barilko (28. Gryn) - Choblenko (62. Chlobas)

 

Po zmene strán pokračoval atraktívny zápas s množstvom šancí na oboch stranách. Žilinskú spoluprácu v drese SR 21 zakončil po Mihálikovej prihrávke Lupčo, jeho strela išla len tesne vedľa brány. Na druhej strane pálil Gryn len do brvna. V 66. minúte po centri Briganta mal gól na hlave Huk, v dobrej pozícii však mieril vysoko nad. Na druhej strane pohrozil Jurčenko, Mazáň jeho pokus odvrátil na roh. Veľkú šancu Ukrajincov na gól spálil v 79. minúte Chlobas, Hruška kryl jeho prvý pokus i následnú dorážku. Napriek viacerým šanciam na oboch stranách však diváci gól v Zlatých Moravciach nevideli ani v závere a súperi sa tak rozišli zmierlivo po remíze 0:0.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona