Mladí Rakúšania vo viedenskom hoteli experimentovali s výrobou bômb

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 19:08 • 2 min
Mladí Rakúšania vo viedenskom hoteli experimentovali s výrobou bômb

VIEDEŇ - V jednej z izieb hotela vo viedenskej štvrti Favoriten sa vo štvrtok našli dve po domácky vyrobené funkčné bomby. Oboch obyvateľov izby vypočuli pracovníci Úradu pre ochranu ústavy, ktorý následne vylúčili teroristický charakter prípadu, informovala dnes rakúska polícia.

slovakia

left justify in out

Podozrivé predmety našiel hotelier pri kontrole izby, a následne zalarmoval bezpečnostné zložky. Privolaný pyrotechnik po preskúmaní predmetov konštatoval, že ide o po domácky vyrobené bomby.


Ako dnes pre rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF uviedol policajný hovorca Thomas Keblinger, v izbe bývali dvaja rakúski občania z Villachu vo veku 23 a 17 rokov, ktorí boli v hlavnom meste služobne a v hoteli žili už niekoľko mesiacov. Obaja zrejme "zo zvedavosti" experimentovali s trhavinou, povedal hovorca a dôrazne vylúčil politický alebo teroristický motív.


Na staršieho z dvojice, ktorá si údajne chcela overiť, či je schopná vyrobiť bombu a či taká bomba aj skutočne vybuchne, uvalili väzbu, mladší je stíhaný na slobode. Za trestný čin "zámerného ohrozenia trhavinou" možno v zmysle platnej legislatívy udeliť v Rakúsku trest do desiatich rokov väzenia (pre staršieho z dvojice) a maximálne piatich rokov odňatia slobody (pre mladšieho).
Zatiaľ je predmetom skúmania, aké dôsledky by bola mala prípadná explózia bômb, ktoré však špecialisti označili za mimoriadne nebezpečné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies