Mladič pohrozil, že nebude prijímať lieky ani jedlo

NETKY.SK • 6 Jún 2011, 09:09 • 2 min
Mladič pohrozil, že nebude prijímať lieky ani jedlo

Mladič pohrozil, že nebude prijímať lieky ani jedlo

slovakia

left justify in out

img

Urobil som životnú chybu, že som sa nezabil, cituje dnešné vydanie belehradského denníka Blic bývalého bosnianskosrbského veliteľa Ratka Mladiča.
      "Ale keď som už tu, žiadam, aby ste splnili moje požiadavky a zabezpečili mi adekvátnu zdravotnú starostlivosť, návštevu rodiny, manželky a syna, ako aj advokáta. V opačnom prípade prestanem brať lieky, ktoré mám pri sebe, i prijímať jedlo, ktoré mi nosíte," povedal Mladič po príchode do cely haagskeho tribunálu.
      Penzionovaný generál podľa denníka požiadal Medzinárodný trestný tribunál pre bývalú Juhosláviu (ICTY) v Haagu, aby mu umožnil financovanie právnika, pretože na to podľa vlastných slov sám nemá prostriedky. Ak mu tribunál neumožní vyplatenie právnika, nebude mať obranu, a to ho prinúti držať hladovku, pohrozil Mladič.
      Informácie, podľa ktorých trpí bývalý veliteľ bosnianskosrbských jednotiek rakovinou lymfatických uzlín, sa podľa denníka Blic nepotvrdili. Jeho zlý zdravotný stav je výsledkom dvoch mŕtvic. Prvú utrpel v roku 1996 a liečili ho v belehradskej vojenskej nemocnici. Po druhej mŕtvici - v roku 2008 - sa liečil sám a v samoliečbe pokračoval, až kým ho 26. mája tohto roka nezadržali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies