Mladí Maročania zvolávajú na 20. februára do Rabatu veľkú manifestáciu

NETKY.SK • 8 Február 2011, 08:12 • 2 min
Mladí Maročania zvolávajú na 20. februára do Rabatu veľkú manifestáciu

Mladí Maročania zvolávajú na 20. februára do Rabatu veľkú manifestáciu

slovakia

left justify in out

img

Na veľkú demonštráciu, ktorá je stanovená na 20. februára v marockom hlavnom meste Rabat, zvolávajú prostredníctvom siete Facebook mladí Maročania, informoval francúzsky ekonomický server Econostrum.info.
      "Organizátori" demonštrácie požadujú politické reformy, demisiu vlády a rozpustenie parlamentu s cieľom "obnoviť dôstojnosť marockého ľudu".
      Marockú vládu neznepokojuje zvolanie pokojnej demonštrácie v prospech politických reforiem a demisie vlády pod podmienkou, že počas nej nedôjde k poškodeniu národných záujmov.
      Iná skupina organizátorov demonštrácie podľa Econostrum.info požaduje "právo na totálnu slobodu ľudu" a prišla s požiadavkou, aby na námestie v metropole Rabat prišlo milión osôb, a to 25. februára.
      Ďalšia skupina 83 priateľov na Facebooku pod heslom "Buďme hrdí na to, že sme Maročania" sa predstavuje ako aktivisti "antipochodu (stanoveného na) 20. februára".
      Skupina vyzvala Maročanov, aby "nahlásili všetkých, ktorí požadujú organizovanie demonštrácií v Maroku". Skupina 83 facebookových užívateľov žiada podporu kráľa a zároveň podčiarkuje, aby sa ľudia nechytili do pasce, pretože Maroko sa nemôže meniť podľa tuniského či egyptského príkladu.
      Podľa denníka al-Watan má ísť 20. februára v Rabate o pokojnú manifestáciu "za rozsiahle politické reformy" v kráľovstve. Manifestácia má byť za "dôstojnosť marockého ľudu a demokratické reformy".
      Marocký minister komunikácie a hovorca kabinetu Chálid Násirí konštatoval, že kráľovstvo sa "už dávno vydalo cestou nezvratného procesu demokratizácie a rozšírenia politických slobôd pre svojich občanov... To, že sa občania chcú slobodne vyjadriť, nás nijako nevyrušuje," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona