Mladí ľudia vo veku od 18 do 25 rokov sa môžu stať mládežníckym delegátom OSN

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 12:37 • 2 min
Mladí ľudia vo veku od 18 do 25 rokov sa môžu stať mládežníckym delegátom OSN

BRATISLAVA - Mladí vo veku od 18 do 25 rokov s dobrou orientáciou v medzinárodnom prostredí, záujmom o diplomaciu a dobrou znalosťou anglického jazyka môžu využiť príležitosť a stať sa mládežníckym delegátom OSN.

slovakia

left justify in out

Poslaním projektu je reprezentácia slovenskej mládeže na pôde OSN, zastupovanie záujmov slovenskej mládeže na globálnej úrovni, propagácia a napĺňanie ľudských práv a následné šírenie povedomia o fungovaní OSN, aktívnom občianstve a cieľoch trvalo udržateľného rozvoja medzi slovenskou mládežou. "Veľmi ma teší, že sa naši mladí ľudia môžu angažovať v takomto projekte. Aj zo Správy o mládeži, ktorú sme nedávno prezentovali, vyplýva potreba viac sa angažovať v aktívnom občianstve. Táto skvelá príležitosť zastupovať svojich rovesníkov na pôde OSN a spolupráca s delegátmi z celého sveta môže mladým priniesť okrem cenných skúseností i väčšie odhodlanie zapájať sa do verejného života aj doma,“ povedala na margo projektu Mládežnícky delegát v OSN na rok 2018 ministerka školstva Martina Lubyová.

Ako agentúru SITA informoval odbor komunikácie a protokolu rezortu školstva, záujemcovia môžu zasielať životopis v slovenskom jazyku a agendu a zdôvodnenie ich výberu na jednu až tri normostrany v slovenskom jazyku najneskôr do 17. júla na e-mailovú adresu: osn.delegat@akram.sk. Úlohou záujemcov je zdôvodniť, akou čiastkovou témou by sa chceli zaoberať počas trvania mandátu. Záujemcovia majú za úlohu stručne v bodoch navrhnúť, akú tému by chceli riešiť, akým spôsobom a v akom časovom harmonograme. Taktiež treba uviesť, s kým budú spolupracovať, čo je cieľom celej aktivity, aký by mal byť výstup na konci mandátu. Zaslať treba takisto esej v anglickom jazyku v rozsahu troch až piatich normostrán na tému: Is youth sufficiently involved in the implementation of Agenda 2030 and Sustainable Development Goals? If not, what barriers do you see? Elaborate with focus on SDG 16.

Výberové konanie je dvojkolové. Postupujúcich kandidátov pozvú do druhého kola na osobný pohovor pred komisiou zloženou zo zástupcov ministerstva školstva, ministerstva zahraničných vecí, Asociácie krajských rád mládeže a bývalého mládežníckeho delegáta. Pohovory sa uskutočnia koncom júla - 24., respektíve 25. júla.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies