Mladí ľudia budú diskutovať s odborníkmi o možnostiach uplatniť sa na trhu práce

NETKY.SK • 24 August 2018, 13:41 • 2 min
Mladí ľudia budú diskutovať s odborníkmi o možnostiach uplatniť sa na trhu práce

Bratislava- V priestoroch Univerzitnej knižnice v Bratislave sa bude 27. augusta konať konferencia medzinárodného projektu Inovatívny rozvoj podnikateľských zručností mladých ľudí. Oficiálnym partnerom a spoluorganizátorom podujatia je Univerzitná knižnica v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Projekt INDESK je realizovaný a spolufinancovaný s podporou Programu EÚ pre vzdelávanie, odbornú prípravu, mládež a šport Erasmus+. Medzinárodný projekt koordinuje spoločnosť Trexima Bratislava.

 

"Na začiatku bola pálčivá otázka, ako pomôcť mladým ľuďom nájsť si prácu. A keďže vytvoriť nové pracovné miesta sme nevedeli, ale sami sme podnikateľmi a máme okrem toho skúsenosti s tvorbou tréningov a situáciou na trhu práce, rozhodli sme sa v rámci realizovaného projektu INDESK vytvoriť tréningový program zameraný na rozvoj podnikavosti a podporu mladých ľudí pri začatí podnikania, vrátane e-learningovej platformy," vysvetľuje dôvody, pre ktoré sa spoločnosť rozhodla ísť do tohto projektu, jej generálny riaditeľ Géza Mihály.

 

INDESK je projekt zameriavajúci sa na preskúmanie úspešných medzinárodných programov a prístupov v oblasti podpory a rozvoja podnikania mladých ľudí, navrhnutie vzdelávacieho programu a vytvorenie voľne dostupnej e-learningovej platformy využiteľnej v rámci podnikateľského vzdelávania a motivácie mladých ľudí k podnikaniu.

 

Vzdelávací program vychádza z diskusných okrúhlych stolov a dotazníkového prieskumu, ktoré boli realizované v partnerských krajinách Francúzsku, Maďarsku, Holandsku a na Slovensku. Pri tvorbe tréningového programu jeho autori brali do úvahy štúdie o podnikateľských príležitostiach mladých ľudí v EÚ.

 

Na konferencii zaznejú odpovede na otázky mladých ľudí, a síce, aké to je stať sa podnikateľom, či je to zložité a podobne.

 

K diskutovanej téme ako podporiť podnikavosť mladých ľudí sa budú vyjadrovať odborníci z oblasti vzdelávania a mladí podnikatelia.

 

Cieľom konferencie je šíriť myšlienku podpory podnikavosti a predstaviť možnosti, ako napomôcť mladým ľuďom čeliť výzve uplatnenia sa na trhu práce tým, že si budúcnosť aktívne vybudujú jej samostatným vytvorením.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies