Mladí košickí hokejisti majú po kariére, za podplácanie dostali tresty

NETKY.SK • 25 November 2016, 16:21 • 2 min
Mladí košickí hokejisti majú po kariére, za podplácanie dostali tresty

BANSKÁ BYSTRICA – Mladí, dnes už bývalí hokejisti HC Košice, hrajúci extraligu juniorov, majú po sľubne rozvíjajúcej sa kariére a s hokejom skončili.

slovakia

left justify in out

Sudca Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, ich dnes uznal vinnými z prečinu podplácania a odsúdil na podmienečné tresty. Jakub V. dostal dva roky väzenia s tým, že výkon trestu sa mu podmienečne odkladá na tri roky, Peter K. šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok a rovnaký trest dostal aj Liridon G. Rozsudok nie je právoplatný, odsúdení si ponechali lehotu na to, či podajú odvolanie.

 

Trojicu bývalých hokejistov, ktorí patrili medzi lídrov košického juniorského tímu, obžaloval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry za to, že sa pred rokom snažili ovplyvniť výsledok zápasu medzi svojím HC Košice a HK Mládež Michalovce.

 

Podľa obžaloby Jakub V. ešte v čase, keď nebolo isté, kto z troch brankárov bude chytať, ich oslovil, či by "pustili" zápas Michalovciam. Sľúbil im za to finančnú hotovosť v presne nezistenej výške. Jeho dvaja spoluhráči priamo oslovili nasadeného brankára, ktorému mali sľúbiť úplatok. Už po prvej tretine zápasu však trénerom bolo jasné, že herný výkon obžalovaných nie je to, čo zvykli hrávať a v kabíne sa neskôr všetko prevalilo. Košičania síce napokon zápas vyhrali, ale vedenie klubu podalo na políciu trestné oznámenie.

 

Mladí hokejisti aj dnes svoju vinu popierali a tvrdili, že obvinenia voči nim sú vykonštruované, štatistiky v zápase mali dobré, hokej hrajú odmalička a zápas by nepustili. Priťažila im však výpoveď brankára, ktorý inkriminovaný zápas chytal, ale aj podklady stávkovej kancelárie, ktorá v prípade tohto zápasu zaznamenala neobvyklý "nábeh" na výhru outsidera.

 

Ako sudca ŠTS v odôvodnení verdiktu zdôraznil, táto kauza je varovaním, keďže ide o korupciu dotýkajúcu sa už i juniorskej súťaže. Ak konanie športovcov naruší čistotu športového života, musí byť potrestané. Odsúdení pred súdom sami konštatovali, že s hokejom skončili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies